De Mihai Niculescu,

Mioara este din rasa Romanov, care este renumită pentru capacitatea ei de reproducere, însă numărul de embrioni pe care îl poartă la o singură sarcină nu depășete de regulă cinci, spun crescătorii de animale, potrivit aradon.ro. Astfel că venirea pe lume a șase iezi deodată a fost o mare surpriză în ograda lui nea Ion, iar sătenii au dat fuga să vadă minunea.

Nea Ion povestește cum i-a numărat pe miei să fie sigur că sunt șase, în timp ce vecinul, nea Traian, a venit să dea o mână de ajutor. Fiind și el crescător de oi din aceeași rasă, nea Traian spune că nu s-a mai întâlnit cu așa ceva, că de obicei o oaie fată trei, patru, maxim cinci miei dar niciodată nu a fost vorba de șase, arată sursa citată.

Mioara nu făcea față la atâtea guri de hrănit astfel că ciobanii le-au dat lapte micuților, cu biberonul.

Rasa de oi Romanov, adusă din Rusia, este mai puțin cunoscută la noi. Cel mai probabil sunt mai puțin de 4.000 de capete în România. Oile din aceasta rasă sunt rezistente pe timp de iarnă, dar trebuie protejate de ploaie. Carnea, în schimb, spun cunoscătorii, este un deliciu. Kilogramul în viu ajunge la aproximativ 15 lei. Un miel din această rasă ajunge la 30 de kilograme în doar două, trei luni, carnea lui fiind mai scumpă decât cea a celor autohtoni.

Sursa foto: Aradon

Citeşte şi:

Aparate de radiologie cu autorizația expirată, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Amendă de la Comisia pentru Controlul Activităților Nucleare

Gabriela Firea știa de avaria din sectoarele 2 și 3 înainte de a se întâmpla: ”Sabotaj industrial, atac politic la adresa mea”

O funcționară din Timișoara e acuzată de primar că a stat pe Facebook în loc să muncească. Nicolae Robu susține că femeia a lucrat doar două ore într-o lună

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur