Cei care fac greseala sa parcheze ilegal in sectorul 3 platesc mai mult decat face, indiferent daca au o Dacie veche sau o masina de lux. “Cazarea” masinilor parcate ilegal intr-un perimetru de la marginea Capitalei costa 300 lei pe zi, cat o camera la un hotel de patru stele. In plus, ridicarea lor si transportul pana la acea parcare se taxeaza cat o tractare de la Bucuresti la Pitesti.
Asa-numita vanatoare de masini parcate ilegal inceputa vinerea trecuta in sectorul 3 al Capitalei s-a lasat pana acum cu noua “trofee” ridicate din mai multe zone intens circulate. Primele doua victime au fost o Dacia 1310 Break accidentata si abandonata de proprietar intr-o intersectie si un Oltcit folosit drept casa de un om al strazii. Daca a doua masina a fost dusa pe un teren al Administratiei Domeniului Public (ADP), pentru ca nu fusese parcata ilegal, ci doar abandonata, prima, urmata de bolizi de prestigiu, precum VW, Renault sau Opel, a ajuns in parcarea cu tarif “de lux” a firmei Rosal. Bolizii au fost revendicati in aceeasi zi, insa de Dacia lovita si ramasa fara un stop in urma ridicarii nu s-a interesat nimeni cinci zile. Conform unui calcul simplu, proprietarul acesteia ar urma sa plateasca, daca ar veni azi sa-si recupereze autovehiculul, 1.978 lei, din care 1.500 lei costa “cazarea”, 200 lei, ridicarea si alte 200 transportul, plus o amenda de 78 lei si doua puncte de penalizare. Putin probabil ca va veni dupa ea, avand in vedere faptul ca nu a avut destui bani sa o tracteze pana in fata locuintei, dupa accidentul in care fusese implicata. Pentru o astfel de masina, in buna stare ar putea primi cel mult 1.000 euro, dar daca o mai lasa la Rosal inca sase zile, va trebui sa plateasca el atat, ca sa o recupereze.
39 lei, un punct de penalizare
Masinile parcate ilegal in sectorul 3 si ridicate de Rosal sunt duse in parcarea amenajata de firma in str. Biruintei nr. 92. Amenda Politiei Rutiere e de 78 lei si doua puncte penalizare. Programul de ridicare a masinilor va fi, pentru moment, intre orele 8.00 si 17.00, iar recuperarea lor se poate face pana la ora 22.00. Cei carora le-a fost ridicata masina pot apela la numarul de telefon 9640 pentru mai multe informatii.
E nevoie de acordul Municipalitatii
Ridicarea masinilor se poate face doar cu acordul Primariei Capitalei. “Primaria sectorului 3 trebuie sa aiba neaparat o aprobare de la Primaria Capitalei pentru administrarea domeniului public – administratorul arterelor principale -, pentru a putea ridica masinile”, ne-a declarat consilierul general Victor Adar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro