Mergi direct la conținut »
„Regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii”. Reacția unui copil la înmormântarea Regelui Mihai
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > „Regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii”. Reacția unui copil la înmormântarea Regelui Mihai

„Regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii”. Reacția unui copil la înmormântarea Regelui Mihai

Regele Mihai a fost înmormântat sâmbătă, la Curtea de Argeș. Ceremonii au avut loc și la București, la Palatul Regal, unde sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a stat, de când a ajuns în țară și până la plecarea la Curtea de Argeș. 

Mii de români au venit în pelerinaj la Palatul Regal, pentru a-și lua rămas bun de la ultimul Rege al României. Au venit oameni de toate vârstele, inclusiv copii și elevi care au auzit de Regele Mihai din povestirile bunicilor sau din manualele de istorie.

Răspunsul unui copil care a fost întrebat ce a înțeles din funeraliile Regelui Mihai s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare. „Regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii”, a spus acesta, potrivit stirileprotv.ro.

FOTO: Captură PRO TV

Ipostaza unui alt elev s-a viralizat pe rețele de socializare. La Palatul Regal, acesta s-a așezat în genunchi în fața sicriului cu trupul Regelui Mihai, având ghiozdanul alături. De asemenea, o elevă de clasa a V-a a lăsat la gardul Palatului Regal o scrisoare impresionantă.

Regele Mihai a fost condus pe ultimul drum sâmbătă, la ceremonie participând și membrii ai Caselor Regale din străinătate. La Curtea de Argeș, peste 10.000 de oameni au venit pentru a-și lua rămas bun de la Regele Mihai. Organizarea funeraliilor a fost impecabilă, iar Libertatea a aflat cine este omul care a coordonat întreaga ceremonie.


Atunci și Acum: Alina Gorghiu, avocata din Tecuci, prima femeie care a devenit președinte al Partidului Național Liberal

Close
Închide
  Close