* inainte de masa, ciuguliti ceva – un iaurt, un mar sau un pahar cu suc de rosii, pentru a evita un pranz supraincarcat;
* Evitati, pe cat posibil, sosurile si sarea;
* Mancarea preferata trebuie doar degustata, in portii mici;
* Nu mai mancati daca nu va mai e foame. E bine pentru organism;
* Completati cu un fruct, o masa saracacioasa, in loc de ciocolata;
* Ridicati-va de la masa cand v-ati potolit foamea.
La restaurant
* Alegeti mancaruri care contin cantitati mici de grasimi si calorii;
* Daca serviti doua feluri de mancare, mai lasati o parte in farfurie;
* Beti cateva pahare de apa pana va decideti ce sa manancati;
* Daca veti consuma maioneza sau sosuri, adaugati cativa stropi de lamaie pentru a arde grasimile ingerate.
La serviciu
* Nu plecati de acasa fara sa mancati un mic dejun, alcatuit din lapte, cereale, fructe, paine integrala, branza si sunca. intre mese puteti manca biscuiti , iaurt si fructe;
* Luati la pachet „racituri”, fara a uita de o salata de legume si de fructe. Ajuta la digestie si sunt satioase;
* Planificati meniuri variate, bazate ori pe carne de porc, peste, oua, lactate si legume, bogate in proteine.
* Daca lucrati intr-un mediu stresant, relaxati-va inainte de a manca.
In timpul calatoriilor
* Luati la pachet fructe, branza de vaci, biscuiti, iaurt dietetic, mere, paine integrala ori sunca. Gustarile, la restaurantele de pe marginea drumului sau la fast-food-uri, sunt bogate in grasimi si colesterol;
* Mancati ceva inainte de a calatori cu avionul, in loc de portiile bogate in grasimi oferite in timpul zborului. inlocuiti alcoolul cu suc de fructe.