Mergi direct la conținut »
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 93 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 93 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 93 de ani

Regina Elisabeta a II-a suverana Regatului Unit și a Commonwealth-ului împlinește, duminică,93 de ani. Momentul va fi marcat în Marea Britanie cu salve de tun.

Născută pe 21 aprilie 1926, primul copil la regelui George al VI-lea, este cel mai longeviv monarh din istoria monarhiei britanice. Ea s-a născut într-o casă din 17 Bruton Street din Londra, o adresă la care în prezent se află un restaurant chinezesc de lux.

Elisabeta a devenit regină după moartea tatălui său pe 6 februarie 1952, având 67 de ani şi 74 de zile pe tronul Regatului Unit.

De-a lungul domniei sale Marea Britanie a avut 14 prim-miniştri, primul fiind Winston Churchill, și au fost promulgate peste 3.500 de legi în Parlament. De asemenea, 83% din persoanele care trăiesc în Marea Britanie nu au cunoscut un alt monarh.

Ziua de naștere a reginei este marcată în fiecare an cu salve de tun în Hyde Park și la Windsor. Dar potrivit tradiției britanice, aniversarea reginei nu este sărbătorită pe 21 aprilie ci la o dată mai târzie, în a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, atunci când are loc parada militară „Trooping the Colour”.

Cu această ocazie, regina, însoţită de membrii familiei regale participă la parada la care peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei. Membrii familiei regale ies apoi pe balconul Palatului Buckingham, într-o apariţie publică.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Regele George al II-lea, născut la 9 noiembrie 1683, a instaurat în 1748 tradiţia dublei celebrări, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde.

Cu ocazia zilei de naștere a reginei, nepotul ei, prințul Harry și soția acestuia, Meghan, au postat pe contul oficial de Instagram un mesaj de felicitare. ”La mulți ani Majestate, Doamnă, Buni. Își dorim o zi minunată! ?Harry & Meghan”, este mesajul postat pe contul Ducilor de Sussex alături de mai multe fotografii cu regina.


Citește și: Turul secund al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski se luptă pentru mandatul de președinte


 

Close
Închide
  Close