Mergi direct la conținut »
Regina Elisabeta a II-a și-a început vacanța de Crăciun. Suverana a plecat cu elicopterul către reședința de la Sandringham
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Regina Elisabeta a II-a și-a început vacanța de Crăciun. Suverana a plecat cu elicopterul către reședința de la Sandringham

Regina Elisabeta a II-a și-a început vacanța de Crăciun. Suverana a plecat cu elicopterul către reședința de la Sandringham

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 90 de ani, a plecat de la Palatul Buckingham către reședința de la Sandringham, cu un elicopter. Suverana britanică și prințul consort Philip au amânat cu o zi această deplasare, din cauza unei răceli, relatează CNN.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au părăsit cu elicopterul Palatul Buckingham, pentru a-și începe vacanța de sărbători.

„Pot să confirm faptul că regina și ducele de Edinburgh au părăsit Palatul Buckingham și călătoresc spre Sandringham”, a anunțat un purtător de cuvânt al Casei Regale britanice, fără a furniza alte detalii.

Inițial, cuplu regal trebuia să ajung miercuri la reședința de la Sandringham, după o călătorie cu trenul. Această tradiție a fost însă amânată, deoarece Regina Elisabeta a II-a și prințul consort erau foarte răciți.

Mai precis, în fiecare an, cuplul regal merge în stația London Kings Cross, de unde călătorește cu trenul către reședința din estul Angliei, acolo unde familia regală britanică își petrece de obicei sărbătorile de iarnă. Ulterior, Palatul Buckingham a anunțat că cei doi sunt foarte răciți. Anunțul a dat naștere mai multor speculații privind starea de sănătate a cuplului regal.

Mai mult de atât, această amânare a coincis cu un alt anunț făcut de Casa Regală, anume că regina renunță la o parte din responsabilitățile ei.

Din 1862, când a fost cumpărat castelul Sandringham în Norfolk de către regina Victoria, locatarii de la Windsor au obiceiul de a petrece Crăciunul în reședința de la Sandringham .

Close
Închide
  Close