nevoie. Va promite sa nu intreprinda nimic fara consultarea legilor – daca incalca legea, administratorul va plati singur.
3.Va aduce la cunostinta comitetului de imobil si a locatarilor continutul legilor si gravitatea nerespectarii acestora.
4.Va inventaria integritata imobilului, va pune in discutia comitetului strategia de aplicat pentru asigurarea sigurantei constructiei (fiecare modificare adusa constructiei scade rezistenta la cutremur). Pentru siguranta cladirii va urmari si va aduce la cunostinta comitetului intentia sau executia de interventii majore asupra cladirii si a spatiului inconjurator fara acoperire legala.
5.Cu acceptul in scris al comitetului si al locatarilor pe fiecare scara se pot face lucrari de intretinere fara autorizatie de construire in conformitate cu art. 8 din Legea 453/2001 sau poate initia si urmari executia unor lucrari mai ample in baza unui proiect executat de un arhitect autorizat si in baza autorizatiei de construire emise de primaria de sector in conformitate cu art. 3 din Legea nr. 453/2001.
6.Executia lucrarilor mai serioase cu implicatii asupra structurii se va face de un constructor calificat, unitate cu firma, care acorda garantie si care isi ia raspunderea executiei si mai ales nu va produce avarii mai mari. Nu se va apela la constructori luati fara o informare prealabila, reparatiile ulterioare la reparatiile executate de novici vor costa evident mult mai mult.
7.Administratorul, pentru siguranta imobilului, nu va accepta interventii la instalatii si in special la cele de gaze (ex: centrale de bloc) fara proiect autorizat si o executie de catre constructori abilitati de Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului – exclus improvizatiile de orice fel facute, de asa-zisi specialisti (sa faca dovada calificarii).
8.Administratorul si comitetul, pentru siguranta imobilului, nu vor accepta inchideri ale cailor de evacuare in caz de incendiu, micsorarea latimii cailor de evacuare prin depozitare de mobilier (dulapuri), constructii diferite si modificarea materialului si forma balustradelor si a usilor de acces – conform Norme PSI.
9.Pentru orice interventie majora asupra cladirii din cele ce afecteaza structura se va lua acceptul proiectantului initial sau se va face o expertiza tehnica de un expert abilitat de MLPTL conform Legii nr. 10/1995. Pentru siguranta apelati la experti.
10. Administratorul si comitetul, pentru siguranta imobilului, nu vor accepta spargerea elementelor constructive ale imobilului, a trotuarelor, distrugerea canalelor de ventilatie si a ghenelor de instalatii, inundarea subsolului, plantarea de arbori la mai putin de 5 m de casa, nu vor admite construirea de magazine langa bloc sau in casa scarii.