Mergi direct la conținut »
Restructurări la TAROM. Anunțul ministrului Transporturilor despre soarta companiei aeriene de stat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Restructurări la TAROM. Anunțul ministrului Transporturilor despre soarta companiei aeriene de stat

Restructurări la TAROM. Anunțul ministrului Transporturilor despre soarta companiei aeriene de stat

Restructurări la TAROM. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, la Năvodari, la ședința conducerii PSD, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

De Valentina Postelnicu,

”Va urma o procedură şi de restructurare a companiei TAROM. Este normal să se întâmple acest lucru, pentru că avem personal supradimensionat pentru numărul de aeronave care sunt zburate”, a spus ministrul Transporturilor, despre situația companiei aeriene de stat.

Ministrul a precizat că așteaptă de la directorul interimar al companiei, Florin Susanu, o analiză privind restructurarea. ”Aștept de la directorul Susanu, după ce discută cu echipa lui de management de acolo. Aştept să-mi aducă toate măsurile pe care le-am discutat până pe 10 septembrie”, a mai spus Cuc.

TAROM, pierderi de 104 milioane de lei, în prima parte a lui 2017

TAROM are în flotă 23 de aeronave şi aproape 2000 de angajaţi, iar după prima jumătate a anului compania aeriană de stat a înregistrat o pierdere de peste 104 milioane de lei.

Șeful Guvernului l-a criticat dur pe fostul director al companiei, care a şi demisionat, în locul lui fiind numit Florin Susanu, pilot, pentru un mandat de o lună. 

Șeful Executivului a dispus și un control, prin Corpul de Control, care să efectueze verificări la Tarom.

Fostul director,  Eugen Davidoiu spunea că nu știe nimic despre ancheta Guvernului și preciza că nu are motive să demisioneze. ” Cele 104 milioane lei diferența între venituri și cheltuieli, deci pierdere din punct de vedere financiar, înseamnă 28 milioane lei în ianuarie când eu nu eram director general al acestei companii, încă 26 milioane lei în februarie, când venisem și nu aveam posibilitatea și instrumentele ca să pot să modific ceva în cursul companiei, în martie au mai fost încă 25 milioane lei. În luna mai avem 1,8 milioane lei profit, iar în iulie, după ce au intrat cele două avioane în funcțiune, avem 9 milioane lei profit operațional”, a declarat Davidoiu, înainte de a-și da demisia din funcție.


Citeşte şi: Au fost detectate semnale radio din partea unei galaxii îndepărtate situate la 3 miliarde de ani lumină

Close
Închide
  Close