25 de milioane de țigări au fost descoperite într-un depozit din județul Timiș, în timp ce în Italia a fost descoperită o fabrică ilegală de țigări.

Anchetatorii au documentat activitățile unei grupări infracționale specializate în producția ilegală și contrabanda cu țigarete. Operațiunea a implicat cooperarea strânsă între autoritățile române și italiene.

„În urma cercetărilor efectuate, în cooperare cu autorităţile de aplicare a legii din Italia (Guardia di Finanze), cu sprijinul OLAF, s-a reuşit destructurarea reţelei infracţionale”, potrivit IGPR.

În județul Timiș, patru persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce manipulau țigări de contrabandă într-un depozit. Au fost efectuate nouă percheziții domiciliare în județele Timiș și Arad.

„De asemenea, au fost descoperite şi indisponibilizate aproximativ 2.500 de baxuri de ţigarete (25 de milioane de ţigarete), în timp ce, pe teritoriul Italiei, a fost descoperită o fabrică clandestină, care ar fi produs pentru piaţa ilegală europeană şi care ar fi fost operată de cetăţeni români, moldoveni şi italieni”, a precizat Poliția.

Procurorii DIICOT au reținut două persoane pe 4 iunie. Acestea sunt acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Cum s-a ridicat în lumea interlopă „Regina drogurilor” care s-a spânzurat la Rahova: Marsilia Mantu „prepara” stupefiante la cuptorul cu microunde și le vindea la geam
Recomandări
Cum s-a ridicat în lumea interlopă „Regina drogurilor” care s-a spânzurat la Rahova: Marsilia Mantu „prepara” stupefiante la cuptorul cu microunde și le vindea la geam

Conform DIICOT, grupul infracțional a acționat în județul Timiș, fiind organizat pe două paliere: aprovizionare și distribuție. Trei inculpați, ajutați de alți complici, se ocupau de aprovizionarea cu țigări de contrabandă.

„Din probele administrate a rezultat că trei inculpaţi (sprijiniţi de alte persoane) s-au aprovizionat cu ţigaretele de contrabandă, a căror distribuţie urma să se realizeze fie din locurile de depozitare fie din alte locaţii prestabilite, prin predare personală”, a explicat DIICOT.

Judecătorul de drepturi și libertăți  va fi sesizat cu propunerea de arestare preventivă a reținuților pentru o perioadă de 30 de zile.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.