Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, jud. Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, et. 4
Crochete aperitiv
Ingrediente pentru 4 persoane: 150 g carne fiarta, 250 g piure de cartofi, 1 ou intreg, 1 albus de ou, o legatura patrunjel, 150 g cascaval ras, sare dupa gust.
Preparare: Carnea se da prin masina de tocat, apoi se amesteca cu piureul, oul, patrunjelul tocat marunt si sare.
Din pasta obtinuta se formeaza crochete care se dau prin albusul de ou batut spuma si se prajesc in tigaia de teflon.
Peste marinat
Ingrediente: 1 kg si jumatate macrou, 3 cepe, 100 g bulion, 200 ml ulei, 7 boabe piper, 3 foi dafin, o lamaie, patrunjel sau marar.
Preparare: Intr-un litru de apa se pun foile de dafin, piperul, 50 ml ulei, ceapa tocata marunt si bulionul. Se fierb pana se obtine un sos mai gros. Se sareaza si se adauga pestele prajit. Se lasa sa dea un clocot impreuna.
Salata Arlechin
Ingrediente pentru 4 persoane: 3 oua fierte, 3 cartofi mari, 3 felii groase de parizer, doua legaturi ridichi, un ardei gras, 100 g mazare fiarta, o lingurita mustar, doua linguri maioneza, o lingura suc de lamaie, sare dupa gust.
Preparare: Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ardeiul se coace, se curata si se taie marunt. Taiati ouale si ridichile in felii subtiri, iar parizerul in cubulete. Intr-o salatiera amestecati toate ingredientele, inclusiv mazarea, mustarul, maioneza, adaugand la sfarsit sucul de lamaie si sarea.
Gogosi-minune
Ingrediente: 500 g faina, o ceasca lapte, doua linguri unt, doua oua, drojdie cat o nuca, esenta rom, sare, 4 plicuri zahar vanilat, 400 ml ulei. Preparare: Se cerne faina, se face un loc in mijloc si se toarna laptele caldut, untul topit, ouale, drojdia, esenta de rom, sarea. Se amesteca cu lingura de lemn pana se face ca o crema. Se lasa sa creasca o ora la cald. Se incinge uleiul, se iau cu lingura bucati din aluat si se rumenesc in uleiul incins, pe ambele parti. Se scot pe platou si se presara cu zahar vanilat.