Ingrediente: doua verze mari, o lingura Knorr Delikat, 400 g paste fainoase, taitei.
Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si putin ulei. Varza, taiata marunt, se caleste intr-o cratita mare cu putin ulei. Se acopera cu capacul si se lasa sa se inmoaie. Se amesteca mereu. La sfarsit se adauga Delikatul. Pastele fainoase se clatesc cu apa rece sau calda, se amesteca cu varza. Se condimenteaza cu piper si sare.
(reteta a fost trimisa de Paula Nicolin, Bucuresti, bulevardul 1 Decembrie
1918, nr. 47)
Papanasi de cartofi cu cascaval
Ingrediente: 5 cartofi cruzi, 150 g cascaval, doua oua, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: cartofii cruzi se dau pe razatoare si se amesteca cu 150 g cascaval si doua oua. Intr-o tigaie si pune mai mult ulei si se infierbanta bine. Cu o lingura mica se pun in tigaie papanasi din aceasta compozitie si se prajesc pe ambele parti.
(reteta a fost trimisa de Elena Mocanu, str. Aviatorilor nr. 1, bl.
A12, ap. 7, Turda)
Chec din albus
Ingrediente: 6 albusuri, 150 g zahar, 150 g faina, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, cateva nuci taiate marunt sau migdale, 1/2 plic praf de copt, 100 g unt.
Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga toate celelalte ingrediente, apoi se adauga faina si albusurile batute spuma tare. Se ung bine doua tavi de chec cu unt, se presara cu putina fina, se toarna compozitia in ele si se introduc in cuptor cu focul potrivit.
(reteta a fost trimisa de Dedeu Vaselina, Giurgiu, Piata 1848, bl. 32, sc. A, et. 2, ap. 8)