Inima umpluta
Ingrediente: o inima de vita, un morcov, 50 g unt, 100 g slanina, 100 g carne porc, 1/2 pahar vin alb, o lingura coniac, o ceapa, patrunjel si marar verde, sare, piper.
Mod de preparare: Inima se curata si se spala de sange si se lasa in apa rece cat timp se prepara umplutura. Carnea de porc si slanina se dau prin masina de tocat, se amesteca cu verdeata tocata marunt, cu sare, piper si coniac. Inima se umple cu aceasta pasta, dupa care se leaga si se pune intr-un vas in care au fost puse: untul, vinul, morcovul, ceapa si putina apa. Se fierbe la foc domol doua ore. Se serveste taiata felii, cu garnitura de boabe de fasole fierte sau mazare verde soté, cartofi natur, asezonate cu patrunjel si marar verde, tocat marunt.
Tortul bunicii
Ingrediente: 60 g faina, 60 g unt, 160 g zahar pudra, 140 g ciocolata, 100 g biscuiti, 8 oua.
Mod de preparare: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra si cu ciocolata rasa. Se adauga biscuitii zdrobiti, faina si untul topit. Albusurile de ou se bat spuma se adauga in aluat si se amesteca usor. Toata compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit, in cuptorul bine incins. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 2-3 foi. Se umple cu gem de capsune (cirese sau visine) si se acopera cu glazura de ciocolata. Tortul poate fi ornat cu frisca, dupa preferinta.
(retete trimise de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu 75, bloc 354, scara A, ap. 20, Alexandria, jud. Teleorman)