Ciorba de loboda
Ingrediente: 1 farfurie de loboda curatata, 1 legatura ceapa verde, ulei, 4 linguri orez, leustean, patrunjel, zeama de la 1 lamaie, 4 oua, 4 linguri smantana, piper, vegeta dupa gust.
Mod de preparare. Loboda taiata marunt, ceapa verde, orezul si uleiul se pun in apa clocotita si sarata. Cand sunt fierte, se condimenteaza dupa gust si “se da drumul” la cate un ou intreg pentru fiecare portie (optional). Se serveste simpla sau dreasa cu ou si smantana. Cine doreste, inainte de servire poate acri ciorba cu zeama de lamaie si presara verdeata tocata marunt.
Ochiuri in cuib
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 6 oua, 150 g unt, 200 ml lapte, 100 g telemea, sare.
Mod de preparare. Din cartofi se prepara un piure in care se adauga 75 g unt, lapte fierbinte, 50 g branza telemea rasa. Se tapeteaza o tava cu unt si se intinde piureul. Cu o lingura, se fac in piure sase adancituri ca niste cuiburi, in care se pune cate un ou crud. Se stropeste totul cu unt topit, se presara restul de branza rasa si se da la cuptor, pana sunt gata ouale.
Biscuiti asortati
Ingrediente: 1 kg faina, 250 g margarina, 1 lingura untura, 350 g zahar pudra, 3 oua, 3 linguri smantana, praf de copt, sare.
Mod de preparare. Se pune faina intr-un vas, se adauga margarina maruntita, untura, zaharul, ouale, smantana, praful de copt si sarea si se framanta un aluat potrivit de tare, care se trece prin forma de biscuiti. Se pun in tava netapetata, se coc la foc potrivit 30 de minute. Deasupra biscuitilor se picura glazura de ciocolata si se orneaza cu bomboane mici colorate.
(retete trimise de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, Alexandria)