Subiecte „care pot fi de interes tuturor”

Evenimentul a avut loc pe data de 8 mai și a atras aproximativ 40 de participanți, în majoritate studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), dar și tineri din alte centre universitare interesați de domeniul comunicării. 

Petrișor Vasile, managerul de proiect în vârstă de 23 de ani, a explicat pentru Libertatea: „Scopul pe care l-am avut a fost de a aduce noua imagine a revistei «Etajul 6» în ochii studenților pasionați de domeniul comunicării, indiferent dacă studiază la FJSC sau nu”.

Noua ediție a revistei propune o abordare pe care coordonatorii o consideră inovatoare, deschizându-se către un public mai larg. Petrișor Vasile a detaliat conținutul: „Împreună cu echipa de redacție am adus subiecte care pot fi de interes tuturor, cum ar fi «Bucureștiul, văzut prin ochi de student», care prezintă punctele cele mai importante pentru un adolescent care se mută în Capitală pentru facultate și dorește să afle ce poate descoperi în noul său oraș, și subiecte care au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra pericolelor din industria comunicării, cum ar fi «Dezinformare, fake news și AI», care începe chiar cu un paragraf scris cu Chat GPT pentru a ne da seama cu toții că AI-ul se poate adapta unei tonalități apropiate de cea a oamenilor, în urma unui brief dat corect”.

Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani
Recomandări
Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani
Revista „Etajul 6”, relansată de studenții la comunicare din București
La eveniment au participat studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), dar și tineri din alte centre universitare interesați de domeniul comunicării

Echipa, formată din 26 de studenți

De asemenea, acest număr al ediției vine și cu câteva „traduceri” ale cuvintelor pe care generația Z le folosește, însă nu toți le stăpânesc atât de bine.

Echipa redacțională, formată din 26 de studenți, s-a ocupat de redactarea articolelor, machetarea revistei și organizarea evenimentului. La lansare, au luat cuvântul Petrișor Vasile, Andrei Nicolae (președintele asociației) și Elisa Podaru (redactorul-șef al edițiilor anterioare). Invitați speciali, precum Daniel Turcu (cunoscut ca Daniel Cafelutză) și Diana Coman, au împărtășit experiențe din domeniul comunicării.

Revista „Etajul 6”, relansată de studenții la comunicare din București
Diana Coman

Sfatul pentru studenții dornici de „acțiune”

Două familii din România și-au retras copiii din învățământul de stat și i-au înscris la o școală creștină din SUA în sistem homeschooling. Părinții, trimiși în judecată
Recomandări
Două familii din România și-au retras copiii din învățământul de stat și i-au înscris la o școală creștină din SUA în sistem homeschooling. Părinții, trimiși în judecată

Conceptul de relansare a fost inspirat de ideea de renaștere, simbolizată prin pasărea Phoenix, care a devenit un element central al noii ediții. Pentru studenții dornici să se implice în proiecte similare, Petrișor Vasile recomandă: 

„Cel mai bun sfat pe care pot să îl dau este acela de a se înscrie în asociația facultății la care studiază, deoarece de acolo pleacă multe proiecte care pot face diferența. Totuși, pentru cei care nu aleg această variantă, pot urmări pe grupurile de Facebook ale facultății lor anunțurile de voluntariat publicate de profesori, foști studenți sau asociație”. 


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.