MENIU CAUTĂ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 | DEVA – USL IA PRIMĂRIA (52%) şi preşedinţia CJ Hunedoara

Distribuie

Rezultatul alegerilor locale 2012, potrivit numărătorii paralele a USL, arată Uniunea Social Liberală a luat şi Consiliul Judeţean Junedoara, şi Primăria Municipiului Deva.
Numărătoarea paralelă a USL arată că primăria Deva a fost câştigată de conservatorul Petru Mărginean, candidatul USL, care a obţinut 52 la sută din voturi. El l-a învins astfel pe principalul său contracandidat Dorin Gligor (USP – formată din PDL, UNPR şi PNŢCD), care a obţinut aproximativ 23 la sută din voturi.

Conform numărătorii paralele, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (USL), a obţinut cel de-al treilea mandat, învingându-l la alegerile locale de ieri pe actualul primar al Devei, Mircia Muntean, care a candidat la şefia CJ din partea USP. În urma rezultatelor centralizate din peste 75 la sută din secţiile de votare, Moloţ avea cu aproximativ 14.000 de voturi mai mult decât Muntean.
Aceeaşi numărătoare mai arată că Viorel Arion, care a candidat din partea USP, a câştigat Primăria Hunedoara. El l-a devansat pe independentul Barna Bende, care a fost susţinut în alegeri de USL.

Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Comentarii