MENIU CAUTĂ

Rezultate referendum. Peste 40% dintre cei care au mers la urne au răspuns și la aceste întrebări

Distribuie

Românii au avut de răspuns azi și la cele două întrebări din referendumul pentru justiție. Pentru ca acesta să fie validat, era nevoie de o prezență de cel puțin 30%, iar numărul de voturi valabil exprimate trebuie să fie de cel puțin 25% .

La ora 20.00, cei care au votat și la referendum se apropia, la nivel național, de 40%. Numărul de voturi valabil exprimate trebuie să fie de cel puțin 25%. 

Lumea a dat năvală la secțiile de votare, cele mai mari. Peste 9 milioane de oameni au ajuns azi la secțiile de votare. În niciun județ n-a fost o prezență la urne sub 30 la sută. Județele fruntașe au fost Ilfov și Cluj.

Pentru referendum au putut vota doar cetățenii români. În cazul în care un alegător opta doar pentru un tip de scrutin, fie europarlamentar, fie referendum, el avea posibilitatea de a reveni asupra deciziei inițiale și să se întoarcă la secția de votare pentru a-și exprima opțiunea și la scrutinul la care inițial nu a participat. 

Pentru referendumul pentru justitie, alegătorii au trebuit să răspundă cu DA sau NU la următoarele întrebări:

– „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

– „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”. 


Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

VIDEO | Cum se votează la alegerile europarlamentare şi la referendum

Referendum 2019 pentru justiție. Unde poți vota și care sunt procedurile pentru votul din 26 mai

Corespondențe pentru Libertatea din mai multe țări unde votează români: Spania, Franța, Estonia, Finlanda și Suedia! Cum explică românii de afară dorința lor de a vota

Alegeri europarlamentare 2019. De ce contează Parlamentul European. Cinci decizii ale eurodeputaţilor care au schimbat viața oamenilor din UE

Citește mai multe despre justitie, Referendum și vot pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Imagini noi cu Sorina, în timp ce se joacă
Comentarii