MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

UPDATE: Anastase spune că este martor la DNA într-un caz de corupție

Distribuie

Deputata PNL Roberta Anastase, fost președinte al Camerei Deputaților, a venit joi la DNA, fiind citată de procurorii anticorupție pentru a fi audiată într-un dosar.

La ieșirea din sediul Direcției Anastase a precizat din primul moment că are calitate de martor într-un dosar de corupție al instituției și că a dat o declarație în fața procurorilor.

Cu toate acestea ea nu a dorit să facă nicio altă referire la acest caz spunând că procurorii DNA i-ar fi solicitat expres acest lucru.

Ea nu a dorit să comenteze nici referirile fostului ministru al Telecomunicațiilor, Gabriel Sandu, condamnat în dosarul Microsoft, făcute la adresa ei, respectiv cum că fostul deputat Sebastian Ghiță ar fi fost „sponsorul ei personal”

Nici avocatul acesteia, Bogdan Enescu, nu a oferit lămuriri de ce martorul Anastase s-a prezentat la sediul Direcției însoțit de apărător în contextul în care Codul de Procedură penală și mai ales practica nu prevede acest lucru.

Denunțul lui Sandu

Numele Robertei Anastase este menționat în denunțul făcut la DNA, în septembrie 2017, de fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, în care a prezentat fapte comise în afacerea Microsoft.

Sandu a făcut dezvăluiri despre cum s-a pus la cale afacerea Microsoft.

În denunț apare și numele fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, dar şi ambasadori ai Statelor Unite ale Americii, Austriei şi Germaniei. Sandu susţine că Microsoft a făcut trafic de influenţă începând cu anul 2004, fiind susţinut de oameni politici, în frunte cu Traian Băsescu, de ambasadorii SUA, Austriei şi Germaniei, dar şi de ofiţeri din cadrul SRI, aceştia fiind reprezentanţii lui Florian Coldea şi George Maior.

Totuşi, împotriva lui Maior şi Coldea, fostul ministru nu a făcut denunţ.

Referitor la implicarea reprezentanților SRI și a fostului președinte Traian Băsescu, Gabriel Sandu a arătat în denunț:

”În luna ianuarie 2009, am fost solicitat de domnul Sebastian Ghiță, sponsorul personal al doamnei Roberta Anastase, pentru o întâlnire cu o persoană foarte, foarte importantă.

Am fost preluat de la minister de mașina cu șofer a domnului Sebastian Ghiță și, împreună cu acesta, am fost dus la unul din sediile SRI, unde ne aștepta domnul general Dumitru Zamfir”.

Citește și Jurnaliştii români şi contractele pe care le-au încheiat cu europarlamentarii de la Bruxelles

 


Citește mai multe despre camera deputatilor și DNA - Direcția Națională Anticorupție pe Libertatea.

Comentarii