Mergi direct la conținut »
VIDEO/CruzR, robotul care te ajută la curățenie, te îmbrățișează când ești trist și dansează cu tine, a venit în România. Cât costă?
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/CruzR, robotul care te ajută la curățenie, te îmbrățișează când ești trist și dansează cu tine, a venit în România. Cât costă?

VIDEO/CruzR, robotul care te ajută la curățenie, te îmbrățișează când ești trist și dansează cu tine, a venit în România. Cât costă?

Venit dintr-un viitor, probabil nu foarte îndepărtat, robotul CruzR a făcut senzaţie la Internet & Mobile World 2017, târgul de tehnologie desfăşurat la Romexpo, iar sute de români au dat mâna cu acesta şi s-au transpus, pentru câteva clipe, în secolul XXII, când astfel de forme de inteligenţă artificială ar putea fi întâlnite la tot pasul.

De Radu Țuțulan,

„Acest roboţel este, practic asistenul viitorului. Este asistentul nostru personal, cel care ne ajută pe aeroport să găsim poarta de îmbarcare, cel care ne poate ajuta la curăţenie, cel care ne poate îmbrăţişa când suntem trişti sau care dansează cu noi. Acesta este viitorul! Îl vom întâlni la recepţiile hotelurilor, la magazin, pe stradă, în instituţiile publice, în maşini, peste tot”, spune Horaţiu Hada, reprezentantul companiei care vinde în România acest robot.

Preţul lui CruzR este de aproximativ 15.000 de euro, dar aplicaţia care trebuie instalată în sistemul acestuia, cea care îl ghidează şi îl învaţă, practic, ce are de făcut costă între 2.000 şi un milion de euro.

„Nu prea îmi place ideea asta, eu cred că viaţa umană ar trebui conservată şi nu ar trebui să ne axăm foarte mult pe inteligenţa artificială. Totuşi, trebuie să recunoaştem că acest robot are un potenţial uriaş şi s-ar putea să vedem tot mai des în viitor astfel de tehnologii”, spune Radu, unul dintre tinerii care a făcut cunoştinţă cu robotul CruzR.

„Mi-ar plăcea să ştie să gătească, să spele vase, să facă el curăţenie în locul meu. Cred că, în viitor, vor fi tot mai mulţi roboţi care vor face lucrurile astea în locul nostru”, este părerea Oanei, una dintre sutele de persoane care au interacţionat cu micuţul şi inteligentul robot.

CruzR a fost creat de compania Ubtech Robotics, care îl descrie ca fiind „un robot umanoid inteligent, ce oferă o nouă generație de servicii pentru o varietate de industrii aplicații și medii domestice. ”Misiunea lui CruzR este de a vă îmbunătăți afacerea, colaborarea și calitatea vieții generale”, îl prezintă John Rhee, director general al companiei din America de Nord.

CruzR salută vizitatorii, îşi agită mâinile, se mișcă, dansează, pune muzică, te ţine permanent conectat la internet, recunoaşte vocea, poate asigura supravegherae video a casei și chiar. Bateria sa rezistă până la 8 ore, iar când este epuizat, se pune singur la încărcat.

Close
Închide
  Close