MENIU CAUTĂ

Rodrigo Duterte nu mai vrea cazinouri noi în Filipine

Distribuie

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a anunțat, miercuri, că nu va mai permite deschiderea de noi cazinouri în timpul mandatului său, la o zi după ce a renunțat brusc la proiectul unui cazinou integrat al companiei Landing International în valoare de 1.5 miliarde de dolari, la Manila.

Duterte a cerut o revizuire a contractului cu grupul Landing în aceeaşi zi în care a anulat un proiect al acestora. El a argumentat că executivul filipinez a fost în dezavantaj deoarece impozitele provenite din închiriere au fost prea mici, iar contractul de închiriere prea lung.

Președintele de la Manila şi-a reiterat opoziţia faţă de jocurile de noroc şi a spus că nu mai doreşte alte cazinouri, scrie Mediafax.

”Urăsc jocurile de noroc. Nu vor mai exista alte cazinouri în afară de cele deschise deja. Nu admit nimic”, a spus Duterte.

Filipine a înregistrat cele mai mari creșteri ale investițiilor în domeniul jocurilor de noroc din Asia, iar cazinourile integrate au dus la creare de locuri de muncă și la generarea veniturilor din impozite și turism. De asemenea, Filipine beneficiază de interdicțiile jocurilor de noroc în multe state din sud-estul Asiei.


CITEȘTE ȘI: Mihai Fifor, declarație despre stagiul militar obligatoriu în România. ”Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat”


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Filipine și Rodrigo Duterte pe Libertatea.

Comentarii