Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Român împușcat mortal de polițiști, în Indonezia. Gestul care i-a fost fatal

Un român a fost împușcat mortal, sâmbătă, de polițiștii din Indonezia după ce s-ar fi opus arestării și a vrut să sustragă arma unui agent, informează Observator TV.

De Dragoș Tănase,

Acesta fusese surprins, alături de un alt român, în dreptul unui bancomat de pe o stradă din Jakarta, în timp ce se pregăteau să scoată bani fraudulos.

Românul Vasile Solomes, din orașul Negrești-Oaș, județul Satu Mare, a fost împușcat în cap și a murit ulterior la spital.

Al doilea roman, cunoscut doar cu numele de Cristea, originar din Craiova, județul Dolj, a fost arestat și nu a fost rănit.

El îi acuză pe polițiștii indonezieni că au folosit arma de foc fără să fie provocați și cere Ministerului de Externe (MAE) să facă lumină în acest caz, precizează Realitatea Plus.

L-au împuşcat ca pe un câine!

Românul arestat la Jakarta:

Cei doi erau filați de două luni, fiind suspectați de fraudă bancară şi furt de pe carduri prin metoda „skimming”.

Aceștia copiau datele clienților, cu ajutorul unor dispozitive speciale, și apoi le furau apoi banii cu ajutorul bancomatelor. Mai multe persoane păgubite depuseseră deja plângeri la Poliție.

Poliția indoneziană a explicat ce s-a întâmplat

Poliţia indoneziană a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat cum s-a ajuns la uciderea românului, relatează Observator TV.

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora, prin metoda skimming, au fost atacate conturile a 17 persoane.

În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi bărbați originari din România.

„Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude”, a declarat comisarul Argo Yuwono, șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta.

Polițiștii susțin că sâmbătă, 9 octombrie (ziua operațiunii de reținere), Vasile Solomes s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist, ceea ce a dus la riposta agenților, scrie Cancan.

Acesta a fost împușcat în cap, fiind apoi transportat la spitalul Fatmawati, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru el și au declarat decesul.

Celălalt român, care a fost arestat, a transmis prin intermediul unui apropiat că, de fapt, Vasile a fost executat de agenţii care-i arestaseră și că nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist.

Fiind surprins în flagrant, în fața bancomatului, nu s-a opus arestării, susţine Cristea. „Doar a vociferat”, spune acesta, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis „ca pe un câine”.

Presa indoneziană mai scrie că suma pe care cei doi au sustras-o din bancomate, până în momentul arestării, este de aproximativ 9.000 de euro. Cristea riscă 20 de ani de închisoare.

FOTO: detik.com

Close
Închide
  Close