MENIU CAUTĂ

Români arestați în Spania după ce au furat peste 150.000 de euro de la mai multe companii de telefonie

Distribuie

Zece români au fost arestați în Spania după ce au furat peste 150.000 de euro de la mai multe companii de telefonie în cadrul una dintre cele mai mari scheme de delapidare a fost descoperite în Peninsulă, scrie tekcrispy.com.

Românii care puseseră bazele unei grupări denumită „OperaciónHaghar”, vindeau companiilor spaniole telefoane mobile de ultimă generație, în baza unor contracte false. Ei erau foarte bine organizați și aveau sarcini clare, ocupându-se mai întâi de procurarea terminalelor, după care activau linii telefonice și falsificau contracte, pentru a le putea vinde mai departe operatorilor de telefonie mobilă sau să le trimită în România.

Direcția Generală a Poliției din Spania a anunțat că 10 români au fost deja arestați, fiind confiscate 25 de telefoane, două vehicule și mai multe dispozitive electronice. Conform declarațiilor, operațiunea de capturare a fost întârziată, deoarece escrocii și-au schimbat reședința în mod regulat, poliția a găsit patru case folosite de bandă, aflate în Madrid, unde au fost efectuate percheziții.


Citește și: REZULTATE TITULARIZARE 2018. S-au afișat notele la examenul de titularizare


Citește mai multe despre frauda, Spania și telefoane mobile pe Libertatea.

Comentarii