De Adrian Ilie,

Unul dintre românii aflați pe insulă, Ilinca Hărnuț, a spus, în emisiunea ”Adriana Nedelea la fix”, că a reușit să ia bilete pentru cursa de la noapte. Întrebată cum de a reușit să obțină biletele, Ilinca Hărnuț a răspuns: ”Pentru că suntem antrenați să stăm la cozi. Sunt foarte mulți oameni care trebuie să plece”.

Cursa de la noapte ar fi a patra cursă care ar trebui să o facă un feribot adus de autorități anunțându-se totodată că ar mai urma să mai vină un vas care să preia turiștii, după ce marea s-a liniștit suficient încât siguranța pasagerilor să nu fie periclitată.

Ilinca Hărnuț crede că haosul și crizele de nervi ale turiștilor au fost cauzate de modul în care autoritățile au gestionat comunicarea. ”Au fost tot felul de informații neconfirmate. Totul părea un zvon mereu mereu neconfirmat. Asta a accentuat senzația de panică și disconfort a oamenilor. Unii au devenit depresivi, alții anxioși, alții furioși, după firea fiecăruia”, a relatat Ilinca Hărnuț.

Astfel, nimeni nu a spus clar că nicio cursă nu va mai pleca câtă vreme este marea agitată, astfel că toți turiștii veniți pe cont propriu, cu mașinile lor. au trebuit să stea înghesuiți în port pentru că aveau deja mașinile pregătite pentru îmbarcare.

”Am încercat ca prin rotație unii să doarmă în mașină. Erau și oameni cu copii, le-a fost foarte greu. Ar fi fost mult mai bine dacă cineva le-ar fi spus că nu se mai circulă până în 15 și atunci oamenii s-ar fi întors la cazările lor că oricum erau goale pentru că nu mai venise nimeni”, a spus femeia adăugând că grupul de români blocat în insulă a ajuns să-și ia informațiile din presa grecească utilizând Google Translate.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Elena Mihalachi, o altă româncă aflată în Samothraki, a spus că românii au început să-și recapete calmul odată cu reluarea vânzărilor de bilete la feribot, însă rămân sceptici.

”Când esti tot timpul cu ochii după un feribot, nu ai nicio siguranță. Nu cred până nu văd. Ne-am luat bilete și ce? Ne-am luat bilete și acum patru zile”, a spus Elena Mihalachi.

Ea a afirmat că românii blocați pe insulă au trebuit să apeleze la rude sau prieteni pentru a face rost de banii necesari sejurului prelungit. ”Ca să nu mai punem la socoteală biletele de avion deja luate ale unora sau pe cei care aveau vacanțe și în altă parte și care nu au mai ajuns. Sunt sute de euro, poate chiar mii”, a estimat femeia.

Turiștii au rămas blocați după ce feribotul „SAOS II” care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută. Ulterior, nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Situația a fost agravată apoi de marea agitată care a ținut feribotul la mal.

Citeşte şi:

MAE anunţă reluarea curselor cu feribotul de pe insula Samothraki către continent. Zeci de români sunt încă blocaţi în Grecia

Situație tensionată în Samothraki. Unul din românii blocați pe insulă, implicat într-un conflict cu un oficial grec

Românii din Samothraki riscă să rămână blocați pe insulă până pe 18 august! Celor care vor să plece mai repede li se sugerează să-și abandoneze mașinile

Conversația dintre pilotul lui Kobe Bryant și turnul de control. Ce s-a întâmplat cu un minut înainte de accident
GSP.RO

Conversația dintre pilotul lui Kobe Bryant și turnul de control. Ce s-a întâmplat cu un minut înainte de accident

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu