De Flavius Toader,

Gianna, o româncă aflată de 18 ani în Italia, este cea care a avut ideea de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, din cauza carantinei. Femeia locuiește în localitatea Castel Volturno și este președinta Agromania, o cooperativă de muncitori agricoli, toți români, care lucrează la fermele locale.

Gianna, scrie Fanpage.it, i-a contactat pe producători și le-a propus ca românii să culeagă gratis recolta pe care să o doneze municipalității locale, care o dă mai departe celor aflați în nevoie.

”Noi muncim, mulți oameni nu o pot face. Și nu au de mâncare. Depinde de noi să îi ajutăm pe ceilalți, să ne suflecăm mânecile și să îi hrănim pe cei care nu au nimic”, a declarat Gianna pentru presă.

Muncitorii români, toți cu mască, mănuși și respectând distanța între ei, duc cu mașina lăzile pline cu legume și verdețuri la primăria din localitate, de unde vor pleca spre casele oamenilor care au nevoie, italieni și străini, fără deosebire de naționalitate.

Iar reacția presei este una admirativă.

”Vă amintiți de români, toți niște hoți, pe care ”din păcate nu îi putem expulza pentru că sunt comunitari?” Vi-i amintiți bine?” – scriu jurnaliștii de la Fanpage.it.

”O spuneam în urmă cu doar câteva luni, într-o perioadă suverană și xenofobă, în vremea sloganului ”Mai întâi italienii” – Prima gli italiani”, mai scriu jurnaliștii, cu referire la discursul fostului ministrul de interne italian, actual lider al opoziției, Matteo Salvini.

”Ei sunt cei exploatați, cei care atunci când le merge bine câștigă 30 de euro pe zi pentru 12 ore de muncă, fără contribuții și fără alte indemnizații. Dar asemenea premierului albanez Edi Rama, acum, când e vremea dezastrului și a doliului, și ei vor să mulțumească țării care i-a primit, chiar dacă nu este patria lor”, mai scriu jurnaliștii.

Citeşte şi:

Facebook şi Instagram şterg înregistrările video cu preşedintele brazilian de la o baie de mulţime: „Transmit un mesaj greşit”

La Timișoara a fost deschisă prima piață agroalimentară online, cu livrare la domiciliu

O femeie a apucat să-și ia rămas bun de la mama ei, ucisă de coronavirus, prin intermediul FaceTime. O asistentă medicală le-a înlesnit ultima convorbire

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare