MENIU CAUTĂ

România a fost dată în judecată de Comisia Europeană, din cauza depozitelor ilegale de deşeuri

Distribuie

România a fost dată în judecată din cauza depozitelor ilegale de deşeuri. Comisia Europeană a dat în judecată România la Curtea de Justiţie a UE pentru că nu a închis şi reabilitat 68 de depozite ilegale de deşeuri.

Statele membre Uniunii Europene au obligația să recupereze și să elimine deşeurile într-un mod care să nu pericliteze sănătatea umană şi mediul, interzicând abandonarea, descărcarea sau evacuarea necontrolată a deşeurilor. România a fost avertizată de Comisia Europeană să ia măsuri împotriva celor 68 de depozite ilegale de deșeuri, care pun în pericol viața oamenilor, potrivit News.ro.

Concret, țara noastră era obligată să închidă și reabiliteze depozitele care nu corespund standardelor până la 16 iulie 2009. Cum nu s-au înregistrat progrese în acest sens, Comisia a solicitat din nou autorităților române să ia măsuri pentru 109 depozite de deșeuri. Pentru 68 dintre acestea, măsurile de remediere nu fuseseră finalizate până în decembrie 2016, iar din acest motiv România a fost dată în judecată de Comisia Europeană din cauza depozitelor ilegale de deşeuri.

Măsuri similare au fost adoptate împotriva altor şase state membre, Bulgaria, Cipru, Spania, Italia, Slovenia şi Slovacia. Curtea a emis deja hotărâri împotriva Bulgariei, a Ciprului şi a Spaniei.

Citește și: Bucureștenii inhalează cianuri! Două tone de deșeuri toxice descoperite la groapa Glina

Citește mai multe despre Comisia Europeana, justitie și Romania pe Libertatea.

Comentarii