„Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC)”, se precizează în comunicat.

Totodată, joi a fost adoptat bugetul SRTv pentru anul 2024, care „nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional”, mai menționează instituția.

Televiziunea Română argumentează situația prin faptul că „pe lângă producțiile consacrate”, în acest an sunt alocate fonduri pentru alte „proiecte prioritare”, precum „transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate”.

TVR beneficiase de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la Eurovision 2024. Televiziunea Română mai precizează că „de-a lungul anilor, mai multe ţări, precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord au decis să nu participe la concursul internaţional”.

Ediția din acest an a Eurovision va fi găzduită de orașul suedez Malmö, după ce Eurovision 2023 a fost câștigat de reprezentanta Suediei, Loreen.

Urmărește-ne pe Google News