Mergi direct la conținut »
România, pe locul 2 la numărul accidentelor mortale de muncă din UE. Unde sunt cele mai periculoase locuri de muncă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > România, pe locul 2 la numărul accidentelor mortale de muncă din UE. Unde sunt cele mai periculoase locuri de muncă

România, pe locul 2 la numărul accidentelor mortale de muncă din UE. Unde sunt cele mai periculoase locuri de muncă

Locurile de muncă din România sunt considerate printre cele mai periculoase din Uniunea Europeană, în condițiile în care în țara noastră a fost înregistrată în 2016 o rată de incidentă de 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucrători. Rata este de aproape trei ori mai mare față de media înregistrată la nivelul Uniunii Europene de 2,21 accidente mortale la 100.000 de lucrători.

De Răzvan Mihalașcu,

Din datele publicate vineri de Eurostat reiese că o rată standardizată de incidență mai mare decât în România se înregistrată doar în Luxemburg – 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucrători. De exemplu, în 2016, 22 de oameni au murit la locul de muncă în această țară.

La nivelul Uniunii Europene, au avut loc 3.182 accidente mortale, dintre care 229 au fost înregistrate în România. Numărul cazurilor de deces la locul de muncă din țara noastră este mai mare decât în state cu o populație mai numeroasă, precum Marea Britanie (222 de accidente mortale) sau Polonia (198 de accidente mortale), notează Agerpres.

Datele Eurostat arată că statele membre cu cele mai scăzute rate de incidenţă au fost Olanda (0,7 accidente mortale la 100.000 de lucrători), Germania (1,1), Suedia (1,2) şi Marea Britanie (1,6).

La polul opus se află Luxemburg cu 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucrători, urmată de Romania cu 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucrători, Letonia (5,45) şi Austria (5,44).

Potrivit statisticilor europene, „accidentele mortale” sunt definite drept cele care duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului. Altfel spus, un accident la locul de muncă este definit ca un eveniment care duce la vătămarea fizică sau psihică a persoanei în cauză.

„Numărul accidentelor într-un anumit an este probabil legat într-o oarecare măsură de nivelul general al activităţii economice a unei ţari şi de numărul total de persoane angajate în economia sa”, precizează reprezentanții Eurostat.

Datele statistice au fost publicate cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei şi Sănătăţii la Locul de Muncă, o campanie internaţională anuală de promovare a muncii sigure, sănătoase şi decente, ce are loc în 28 aprilie.


Citește și:

OPINIE | „Istoria nerezolvată naște monștri”. PAH, despre acuzațiile lui Mircea Dinescu la adresa lui Mircea Ionescu Quintus, care s-ar fi oferit să execute o tânără de 16 ani în 1941


 

Close
Închide
  Close