Mergi direct la conținut »
România promovată turistic în presa italiană: O viață socială cum nu găsești nici în Insulele Baleare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > România promovată turistic în presa italiană: O viață socială cum nu găsești nici în Insulele Baleare

România promovată turistic în presa italiană: O viață socială cum nu găsești nici în Insulele Baleare

O jurnalistă din Italia a scris un articol despre excursia pe care a efectuat-o în România și a lăudat țara noastră, recomandând-o tuturor celor care caută prețuri mici, distracție și o bucătărie excelentă.

Carlotta Clerici, jurnalistă la Corriere della Sera, a scris articolul intitulat „Uitați de Ibiza, toată lumea în România: noua destinație pentru turism low-cost”.

Jurnalista a postat o fotografie de la restaurantul Caru’ cu bere, pe contul său de Instagram

„Prețuri super-ieftine, o bucătărie excelentă și o viață socială cum nu găsești nici în insulele Baleare sau în Mikonos, de la excursii în castelele din Transilvania până la senzaționala mină de sare din Turda unde cobori 14 etaje cu un lift panoramic, România te uimește cu frumusețile sale”, își începe jurnalista articolul.

„Când mi-am anunțat prietenii, rudele și colegii că intenționam să suflu în cele 38 de lumânări în România, primul lucru pe care l-am primit în schimb de la ei a fost o privire nedumerită, îngrijorată și în cele mai bune cazuri, de compătimire. Întrebarea plină de îngrijorare a tuturor suna mai mult sau mai puțin astfel: ‘Ce te duci să faci acolo? Și totuși – cu tot respectul față de anxietățile și prejudecățile prietenilor mei – pot spune cu siguranță că a fost cea mai frumoasă zi de naștere a vieții mele! Nici la 18 ani nu m-am distrat așa!”, susține Carlotta Clerici.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Jurnalista vorbește la superlativ despre românii alături de care a călătorit pe perioada zborului spre București, despre care scrie că a legat prietenii și le-ar da „100 de stele” pe site-urile de promovare turistică.

Când scrie, însă, despre perioada petrecută în București, Carlotta descrie în detaliu centrul vechi al Bucureștiului, cu hotelurile și restaurantele „curate”, apoi se declară impresionată de Palatul Primăverii și cel al Parlamentului despre care spune: „Este cea mai grea structură arhitecturală din lume și cea de-a doua, ca dimensiune, după Pentagon”.

Dar ceea ce a impresionat-o cu adevărat pe italiancă a fost vivacitatea vieții nocturne , ea scriind că Bucureștiul cu distracțiile sale de noapte, cluburi, discoteci, nu este cu nimic mai prejos decât prestigioase stațiuni din lume cum ar fi Ibiza sau Mikonos.

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin
Recomandări

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin

 

Din Capitală, Carlotta a plecat spre Sinaia, apoi la Brașov și la Castelul Bran. „România nu este numai Bucureștiul și există multe posibilități pentru a face excursia în această țară și mai memorabilă. Începând cu misterioasa Transilvanie și legendarul conte Dracula, la care se poate ajunge cu ușurință și la un cost rezonabil cu vehiculele private (începând de la 49 de euro, sunt excursii la castele: Peles, fostă reședință de vară a regilor români în statiunea montană Sinaia, faimosul Castel Bran, faimos datorită romanului lui Bram Stoker – Dracula. și cetatea medievală Brașov)”, scrie jurnalista.

Ultima destinație a fost Salina Turda. „Am coborât 14 etaje în subteran, într-o fostă mină de sare din Transilvania, unde am găsit acest bizar şi futuristic parc de distracții, după modelul Galactica din Stark Trek, este unul dintre cele mai incredibile și frumoase locuri subterane de pe fața pământului!”.

Cazul fetei omorâte. Reţeaua de traficanţi de carne vie demantelată în Elveţia a fost eliberată de magistraţii români. Dosarul e de trei ani la DIICOT!
Recomandări

Cazul fetei omorâte. Reţeaua de traficanţi de carne vie demantelată în Elveţia a fost eliberată de magistraţii români. Dosarul e de trei ani la DIICOT!

 

Italianca și-a încheiat vacanța în România cu o zi petrecută la Therme. „Nu numai că sunt cele mai mari din Europa, ci dețin un parc excepțional de tobogane și o adevărată pădure tropicală, pe scurt, locul ideal pentru a petrece clipe de relaxare dar și de distracție nebună”.

Concluzia jurnalistei de la Coriere della Sera după excursia în România: „Este probabil una dintre destinațiile turistice care vor avea multe de spus în viitor”.


Citește și: Cele mai mari cutremure produse în ultimii ani în România. Un seism din 2014 a crăpat șosele în Galați


 

Close
Închide
  Close