Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Românii ar putea fi chemați la referendum, pentru a alege între republică sau monarhie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO/ Românii ar putea fi chemați la referendum, pentru a alege între republică sau monarhie

VIDEO/ Românii ar putea fi chemați la referendum, pentru a alege între republică sau monarhie

Președintele executiv al Partidului Social Democrat, Nicolae Bădălău spune că este posibil un referendum național, în care poporul să fie întrebat dacă vrea republică sau monarhie. El a precizat că este republican, a cunoscut partea regalității din cărți, dar consideră că poporul poate fi întrebat dacă dorește monarhie, pentru că țările unde forma de guvernământ este monarhia sunt dezvoltate. Bădălău mai spune că un astfel de referendum poate fi organizat anul viitor. 

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 15.10 Premierul Mihai Tudose a declarat, la Parlament, că el este republican, comentând afirmația preşedintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, privind posibilitatea convocării unui referendum pe tema monarhiei.

” Cam care e poziţia mea în ceea ce priveşte monarhia? Sunt republican”, a răspuns premierul Tudose, întrebat despre posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a enunţat, luni, ipoteza convocării unui referendum pe tema monarhiei, el apreciind că poporul român poate fi întrebat dacă vrea republică sau monarhie şi arătând că PSD nu exclude ca un astfel de referedum să aibă loc în viitorul apropiat.

Nicolae Bădălău a declarat la Parlament că acesta este un proiect de viitor, care poate fi luat în calcul, așa cum s-a discutat și despre referendumul pentru familia tradițională și a arătat că despre acest lucru trebuie să discute toți factorii implicați, partide, și președintele României.

”Totul este posibil, atâta timp cât facem un referendum cu familia tradițională, putem pune și o întrebare legată monarhie”, a mai declarat președintele executiv al PSD.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Întrebat dacă social-democrații regretă modul în care s-au comportat de-a lungul timpului cu Regele Mihai I, Nicolae Bădălău a declarat că PSD ”s-a comportat foarte bine. ”Și eu am fost cu soția, am depus coroane”, a adăugat el, precizând că liberalii s-au comportrat în istorie urât cu regalitatea.

”Sunt convins că și în PSD sunt extrem de mulți simpatizanți ai regalității. PSD e un partid mare și în interior sunt foarte multe păreri, asta nu înseamnă că vorbim în numele partidului. Eu simpatizez partea cu monarhia, văzând dezoltarea economică a țărilor unde există monarhie. Asta nu înseamnă că dacă domnul Nicolicea a avut o opinie la un moment dat o are și partidul”, a spus Bădălău, întrebat despre intenția parlamentarului Eugen Nicolicea, în 1994, de a-l declara pe Regele Mihai I ”persona non grata”.

Citește și: Prețul succesului pentru actorii din Las Fierbinți. Bobiță, Celentano, Dorel și Geani iau 75.000 euro pe trei spectacole ”deocheate”

Close
Închide
  Close