Mergi direct la conținut »
Guvernul nu renunță la impozitul pe gospodărie. Premierul Mihai Tudose a spus când va fi introdus
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Guvernul nu renunță la impozitul pe gospodărie. Premierul Mihai Tudose a spus când va fi introdus

Guvernul nu renunță la impozitul pe gospodărie. Premierul Mihai Tudose a spus când va fi introdus

Guvernul nu renunță la impozitul pe gospodărie.  Guvernul nu renunţă la intenţia introducerii impozitului pe gospodărie, însă premierul Mihai Tudose a ţinut să precizeze că aceasta se va face doar atunci când statul va avea infrastructura necesară, iar populaţia pregătită să accepte această nouă modalitate de impozitare.

”Impozitul pe gospodărie nu era neapărat făcut să aducă mai mulţi bani la buget. Era făcut să uşureze povara fiscală pe cetăţean. Era mai bine pentru el să-şi poată deduce anumite cheltuieli pentru care astăzi nu-i dă nimeni factură, nu-i dă nimeni chitanţă sau bon. E la mica înţelegere, iar el plăteşte oricum”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV.

El a ţinut să precizeze că impozitul pe gospodărie va fi introdus doar după o pregătire temeinică populaţiei.


CITEȘTE ȘI… Sântilie nu iartă! Ce nu trebuie să faci în această zi de sărbătoare pentru a avea parte de spor tot anul


”Nu este momentul acum, nu suntem pregătiţi. Va trebui să lucrăm foarte bine la implementarea acestui tip de impozitare atât din punct de vedere al structurii statului, pentru că este vorba şi de o componentă tehnică, cât şi o componentă umană – acei consultanţi fiscali plătiţi de stat şi care îi ajută pe cetăţeni. E foarte greu să presupunem noi acum că toată populaţia României va şti să completeze formularele, cum se fac deducerile în acest sistem, dar voi fi acei consultanţi fiscali care asta vor face”, a spus Tudose.

El nu a vrut să dea un termen clar pentru introducerea impozitului pe gospodărie.

”Cât de repede se poate, dar nu forţând. Un an, doi sau trei, dar asta este o ţintă spre care trebuie să ne îndreptăm dacă vrem să fim o ţară normală, civilizată. Pe lângă partea de stat, care ţine de Guvern, va trebui să lucrăm şi la acceptarea acestui sistem de către populaţie şi că acesta este un bine pentru cetăţeni”, a afirmat şeful Executivului, citat de Mediafax.

Mihai Tudose a ţinut să menţioneze că nicio schimbare fundamentală în politica fiscală a statului român nu se va face decât în urma unor dezbateri publice: ”România este şi va fi o ţară stabilă din punct de vedere politic şi fiscal. Când se va modifica ceva, se va modifica doar cu consultare publică extinsă, nu prin ordonanţe”.


CITEȘTE ȘI… Monica Gabor tocmai ce a făcut anunțul care a luat prin surprindere pe toată lumea: „Mâine…”


 

Close
Închide
  Close