Klaus Iohannis a anunțat miercuri, de la Palatul Cotroceni, că a decis să-l decoreze pe diplomatul ucis în urma atacului talibanilor asupra reprezentanței diplomatice a României la Kabul.

În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez post-mortem cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Klaus Iohannis, președintele României

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar un altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist comis în capitala Afganistanului în noaptea de luni spre marți. Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul a vizat Ambasada României la Kabul. Presa internațională scrie că atacul a avut loc în Green Village, unde se află sediile mai multor ambasade și instituții internaționale.

foto: EPA

Citeşte şi:

Diplomat român ucis într-un atac terorist la Kabul. Ramona Mănescu: „Atacul a vizat Ambasada României la Kabul”

EXCLUSIV. Imagini cu puternic impact emoțional. Cum arată cei doi talibani uciși care au omorât diplomatul român din Afganistan, atacând Green Village

VIDEO: Conferință de presă, înaintea premierei filmului ”Colectiv”, la Festivalul de Film de la Veneția. Tolo: „Este meritul întregii prese din România”

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani
HOROSCOP

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani