Klaus Iohannis a anunțat miercuri, de la Palatul Cotroceni, că a decis să-l decoreze pe diplomatul ucis în urma atacului talibanilor asupra reprezentanței diplomatice a României la Kabul.

În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez post-mortem cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Klaus Iohannis, președintele României

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar un altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist comis în capitala Afganistanului în noaptea de luni spre marți. Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul a vizat Ambasada României la Kabul. Presa internațională scrie că atacul a avut loc în Green Village, unde se află sediile mai multor ambasade și instituții internaționale.

foto: EPA

Citeşte şi:

Diplomat român ucis într-un atac terorist la Kabul. Ramona Mănescu: „Atacul a vizat Ambasada României la Kabul”

EXCLUSIV. Imagini cu puternic impact emoțional. Cum arată cei doi talibani uciși care au omorât diplomatul român din Afganistan, atacând Green Village

VIDEO: Conferință de presă, înaintea premierei filmului ”Colectiv”, la Festivalul de Film de la Veneția. Tolo: „Este meritul întregii prese din România”

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia
GSP.RO

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații
HOROSCOP

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații