Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Romii au făcut scandal în cimitir de Paștele Blajinilor | GALERIE FOTO

Romii au făcut scandal în cimitir de Paștele Blajinilor | GALERIE FOTO

Scandal în cimitirul Eternitatea din Galați de Paștele Blajinilor, sărbătorit de mulți duminică, unde romii s-au considerat discriminați după ce Poliția Locală le-a atras atenția că nu pot petrece printre morminte.

De Maria Vlad,

De câțiva ani, romii nu mai au voie să facă grătare și să aducă muzică la morminte, dar oamenii nu vor să uite de tradiții de ani și continuă să întindă mese între și pe locurile de veci. Dar, când oamenii legii le-au spus să își mute mesele cu mâncare și băutură a ieșit scandal. Mai mult, pirandele s-au supărat pe oamenii legii pentru că spun ele, au gătit trei zile pentru a nu putea să își urmeze tradiția.

Alți romi, însă, au intrat în conflict cu polițiștii locali după ce nu au găsit alt loc mai bun unde să își întindă mesele decât pe Monumentul Eroilor Sovetici căzuți în răboi. Ba, mai mult, unul chiar și-a agățat haina de o cruce.

Romii au recurs la amenințări verbale, susțind că este un abuz și că sunt discriminați, spunând că își cheamă avocații, însă în cele din urmă polițiștii au reușit să elibereze monumentul și le-au permis oamenilor să rămână la cimitir doar dacă păstrează liniștea.

Close
Închide
  Close