Mergi direct la conținut »
Rusia acuză SUA că "pregătesc o invadare militară a unui stat independent". La ce țară se referă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rusia acuză SUA că "pregătesc o invadare militară a unui stat independent". La ce țară se referă

Rusia acuză SUA că „pregătesc o invadare militară a unui stat independent”. La ce țară se referă

Statele Unite ale Americii se pregătesc să invadeze Venezuela cu trupe desfăşurate în ţara vecină Columbia, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, într-un interviu pentru un ziar rusesc, publicat marţi.

De Dragoș Tănase,

„Statele Unite pregătesc o invadare militară a unui stat independent”, a declarat Patruşev pentru ziarul rusesc Argumenty i Fakty.

Rusia, care a acordat Venezuelei miliarde de dolari în credite pentru a împiedica un colaps economic, este una dintre puţinele ţări care îl sprijină în mod direct pe preşedintele acestei ţări, Nicolas Maduro.

„Transferul unor forţe speciale ale SUA către Puerto Rico, aterizarea unor trupe americane în Columbia şi alte fapte indică în mod clar că Pentagonul consolidează gruparea trupelor în regiune în scopul eliminării preşedintelui actual ales în mod legal, Maduro”, a mai spus Patruşev.

Statele Unite şi alte zeci de ţări îl sprijină pe liderului opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Statele Unite nu au anunţat niciun fel de planuri concrete pentru o intervenţie militară.

Vicepreşedintele SUA Mike Pence s-a întâlnit luni, 25 februarie, la Bogota cu Juan Guaido şi cu preşedintele columbian Ivan Duque pentru un summit de urgenţă axat pe criza venezueleană, potrivit Agerpres.

Totuși, recent, SUA a anunțat o intervenție în Venezuela. Secretarul de stat american Mike Pompeo: „Vom trece la fapte pentru a susține democrația”!

Iată și mesajul Uniunii Europene (UE(, în legătura cu criza din Venezuela: „Să se evite o intervenţie militară”!

FOTO – EPA


Citește și… „Mai sunt români în România?” Întrebarea vine de la o familie de emigranți în Spania și e pusă fără aroganță, cu dor de țară


 

Close
Închide
  Close