Mergi direct la conținut »
Rusia, paradă militară de Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste. De ce nu au zburat aeronavele militare (FOTO) Galerie foto
15imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rusia, paradă militară de Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste. De ce nu au zburat aeronavele militare (FOTO)

Rusia, paradă militară de Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste. De ce nu au zburat aeronavele militare (FOTO)

Autorităţile ruse au organizat o paradă militară, joi, la Moscova, pentru a sărbători 74 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Peste 13.000 de trupe şi 130 de sisteme de arme au participat la Parada de Ziua Victoriei de la Moscova, de la care au lipsit aeronavele militare.

De Dragoș Tănase,

Cu această ocazie, preşedintele rus Vladimir Putin și premierul Dmitri Medvedev s-au aflat în tribuna centrală din Piaţa Roşie, alături de veterani de război şi mai mulţi invitaţi.

Parada a început cu un marş cu steaguri, făcut de batalionul gărzilor de onoare ale Regimentului Preobrazhensky, desfăşurat în Piaţa Roşie.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a supravegheat parada, care a fost condusă de comandantul Forţelor Tereste, generalul Oleg Saliukov.

Aeronavele de luptă şi elicopterele ruse nu au participat la parada de Ziua Victoriei, desfăşurată joi în Piaţa Roşie de la Moscova, din cauza vremii nefavorabile, a informat o sursă din domeniul Apărării, citată de Mediafax.

La demonstraţiile aeriene erau aşteptate să participe elicoptere de tip Mi-26, Mi-28NM, Ka-52 şi Mi-35, bombardierul strategic rusesc Tu-160 şi avionul de tip Tu-22M. Aviaţia din Rusia urma de asemenea să implice şi avioanele militare Il-76 şi Il-78.

Echipa de Acrobaţi ar fi urmat să facă demonstraţii cu avioane de luptă Su-30 şi MiG-29 deasupra Pieţei Roşii în timpul paradei.

FOTO – EPA

Close
Închide
  Close