MENIU CAUTĂ
05 Mar. 2018 18:44

Rusia susține că SUA vrea să influențeze rezultatul alegerilor din 18 martie

Distribuie

Un reprezentant al Ministerului de Externe rus, Serghei Riabkov a declarat, că există dovezi cum că statele Unite încearcă să influenţeze rezultatul alegerilor prezidențiale din 18 martie, citează Agerpres agențiile de presă ruse.

Potrivit acestuia, Statele Unite ale Americii încearcă să semene haos în Rusia, iar sancţiunile impuse de Washington urmăresc destabilizarea Rusiei.

Serghei Riabkov nu a spus, însă, ce fel de dovezi are Moscova și nici în ce fel ar încerca Statele Unite să influențeze rezultatul alegerilor scrutinului de peste două săptămâni.

Acuzațiile vin după ce serviciile americane de informaţii au acuzat Moscova că a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, acuzaţii respinse ferm de Rusia. În februarie, procurorul special Robert Mueller a decis inculparea a 13 cetăţeni ruşi şi a trei organizaţii din Rusia pentru amestec în alegeri şi în procesul electoral american.

Într-un interviu acordat unui post de televiziune american, Putin cere ca Statele Unite să prezinte dovezi privind implicarea rușilor în alegerile din 2016.


Citește și: The Shape of Water, premiul Oscar 2018 pentru cel mai bun film


 

Citește mai multe despre Alegeri și Rusia pe Libertatea.

Comentarii