Este vorba despre un proiect civic, al Asociaţiei Magic Camp, care îşi doreşte să vină în ajutorul medicilor, asistentelor, infirmierelor, ambulantierilor care se află, în această perioadă, în prima linie a luptei cu COVID-19.
Telefonul Medicului oferă în mod gratuit și confidențial tuturor cadrelor medicale, următoarele servicii:
- Suport psihologic, alături de 12 psihologi și în parteneriat cu Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traume
- Suport practic, în chestiuni precum identificarea de locuințe temporare, transport către / de la spital, cumpărături personale sau căutarea de medicamente sau materiale care lipsesc din spital, prin partenerii noștri și prin comunitatea de voluntari ai Asociației Magic
- Suport juridic, oferit de membrii din comunitatea Lideri pentru Justiție, din Asociația Tinerilor Avocați din Baroul Timiș și de voluntari ai Asociației Magic
Linia telefonică la care vor putea apela medicii şi cadrele medicale din spitale este: 021 555 2286 (021 555 ACUM) – număr cu tarif normal.
„În ultimele câteva săptămâni, echipa Magic s-a mobilizat în sprijinul spitalelor și personalului medical care vor fi în linia I în lupta împotriva noului virus. Am cumpărat măști FFP2, echipamente de protecție și echipamente medicale. Dincolo de spitale însă, dincolo de echipamente, cei de care va depinde succesul nostru sunt cadrele medicale. Pentru a le ușura povara pe care o au de purtat lansăm astăzi Telefonul Medicului, www.telmed.ro, alături de partenerii de la Alianta Medicilor – oficial, FASMR – Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România , Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT, Leaders for Justice și Asociația Tinerilor Avocați din Baroul Timiș, a anunţat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, pe pagina de Facebook.
Vlad Voiculescu precizează că ideea înfiinţării acestui serviciu a venit după ce a vorbit cu o prietenă care este medic infecţionist, pe care a întrebat-o ce i-ar fi de ajutor.
„Răspunsul ar fi asta: dacă mi-ar lua cineva celelalte griji, să pot dracului să îmi fac meseria”.
„Asta încearcă să facă Telefonul Medicului: să ajute cu lucruri practice (găsit locuinţă pt cei cărora le e teamă să meargă acasa pt a nu îşi îmbolnăvi familia, găsit medicamente care lipsesc din spital, cu suport psihologic specializat si cu suport juridic”, a mai spus Voiculescu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro