De Daniel Conțescu,

Oamenii de pe platforma de la marginea Ploieștiului au mers în biroul directorului general Daniel Stăncescu, cel care ocupă și poziția de președinte al Consiliului de Administrație la AdePlast, pentru a-i cere să nu abandoneze firma.

După decesul fondatorului Marcel Bărbuț, Daniel Stăncescu a rămas singurul cu drept de semnătură în companie. Fără acordul lui scris nu se poate face nicio plată.

În schimb, fiii lui Marcel Bărbuț – Michael Alexander, Thomas și Marcel junior – cel care a înființat colosul vopselelor, sunt de negăsit, după ce l-au agresat fizic pe Stăncescu, luându-i telefonul și laptoptul. Respectivii evită să dea ochii cu lumea nemulțumită.

Se pare că băiatul cel mare, Michael Alexander, s-ar afla la Oradea, la una dintre cele patru platforme ale AdePlast (celelalte sunt la Ișalnița – Craiova, Corlățești – Ploiești și la Roman).

Scandalul de la AdePlast are ca miză averea imperiului deținut de unul dintre cei mai bogați români.

Marcel Bărbuț, decedat pe 9 februarie 2019, la vârsta de 62 de ani, era creditat cu o avere de 55-57 milioane de euro de către Top 300 Capital, ediția 2017. Se afla pe locul 102 între cei mai bogați români.

Omul de afaceri a lăsat în urmă un testament în care i-a ”sărit” de la comandă pe copiii săi și i-a oferit puteri sporite lui Daniel Stăncescu.