Reţeaua Earth Day Network lansează, de Ziua Pământului, un calculator unde consumatorii pot să-şi calculeze cantitatea de plastic de unică folosinţă pe care o utilizează într-un an şi să facă planuri de reducere a deşeurilor.

Ziua Pământului se sărbătoreşte în fiecare an în 22 aprilie, iar tema acestui an este „O lume fără poluare cu plastic”.

”De la otrăvirea şi rănirea vieţii marine până la distrugerea plajelor şi a peisajelor noastre, creşterea exponenţială a folosirii materialelor plastice ameninţă acum supravieţuirea planetei noastre”, scrie GNM pe pagina oficială de Facebook şi anunţă că Ziua Pământului 2018 se concentrează pe ”schimbarea fundamentală a comportamentului uman faţă de materialele plastice”.

De Ziua Pământului, GNM face şi câteva recomandări pentru a diminua impactul materialelor plastice:

– nu aruncaţi produsele din plastic în apropierea căilor navigabile, a plajelor sau în spaţii deschise pentru a împiedica răspândirea acestora;
– ridicati plasticul ori de câte ori îl vedeti, în special în iazuri, cursuri, râuri şi pe plaje;
– pungile din plastic sunt una dintre cele mai mari surse de poluare din plastic. Refuzaţi sacii de cumpărături din plastic şi folosiţi pungi de pânză reutilizabile.


Citește și: EXCLUSIV/Macanache, poveste de viață fără fard: “Nu trebuie să mergi acolo băut, pe când eu… abia știam unde e scena”

Urmărește-ne pe Google News