MENIU CAUTĂ

#SalariileRomanilor. Salariile angajaților ELCEN nu se vor diminua de la 1 ianuarie 2018

Distribuie

Salariile angajaților ELCEN nu se vor diminua de la 1 ianuarie 2018. Societatea Electrocentrale București S.A., cel mai mare producător de energie termică din Capitală, și-a exprimat poziția cu privire la modificările recente ale Codului Fiscal și impactul acestora asupra pachetelor salariale ale angajaților companiei.

„Având în vedere informațiile vehiculate în ultimele săptămâni în spațiul media cu privire la modificările fiscale prin care contribuțiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului și ca urmare a incertitudinilor apărute referitor la potențiale modificări salariale, este important de precizat că, în urma unei analize atente desfășurate în cadrul ELCEN, sa concluzionat că salariile angajaților nu se vor diminua o dată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal”, transmite ELCEN printr-un comunicat.

Electrocentrale București S.A. se află în insolvență din 6 octombrie 2016, în prezent fiind în perioada de observație. Compania anunță, astfel, că în etapa următoare „va dezvolta un plan coerent de reorganizare în cadrul căruia angajații ELCEN reprezintă pilonul esențial; reorganizarea unei societăți poate fi făcută doar cu sprijinul angajaților care, prin munca lor, contribuie la redresarea companiei”.

„De asemenea, au loc discuții permanente cu reprezentanții sindicatelor din companie ce vizează, pe lângă contextul economic și legislativ, prioritățile companiei cu privire la eforturile privind siguranța salarială, negocierea contractului colectiv de muncă în beneficiul angajaților si crearea unui climat de lucru adecvat”, transmite ELCEN.

Guvernul a adopta, la data de 8 noiembrie, prin Ordonanță de Urgență, modificările la Codul Fiscal, urmând ca de la 1 ianuarie 2018, contribuțiile sociale să treacă de la angajatori la angajați, măsură care ar putea duce la scăderea salariilor în mediul privat cu 20% dacă patronii nu majorează lefurile cu diferența.


#SalariileRomanilor. Sindicatele din Petrom, Rompetrol, Lukoil, Azomureș, Michelin și Policolor se unesc pentru a opri trecerea contribuțiilor la angajat

Citește mai multe despre #SalariileRomanilor, companie, elcen, insolvenţă și Salarii pe Libertatea.

Comentarii