MENIU CAUTĂ
, de Rodica Dirzu

3 salate cu ton. Gustoase, dietetice și hrănitoare

Distribuie

Salata cu ton este un fel de mâncare rapid, perfect pentru zilele calde de vară. Este foarte hrănitoare și ușoară pentru stomac. În plus, are puține calorii. Alege din cele 3 salate cu ton pe cea preferată.

 

Niҫoise / VIDEO

Ingrediente: 4-5 cartofi noi medii, 125 g fasole verde, 150 g ton în ulei/natural, 3-4 roșii medii, 3 ouă, 6 linguri ulei de masline, 2 linguri otet, salată verde, sare, piper

Preparare: se pun la fiert cartofii în coajă într-o oală cu apă și sare. Se lasă apoi să se răcească și se taie cubulețe. Fasolea se fierbe în apă cu sare 5-6 minute, apoi se trece rapid printr-un jet de apă rece și se scurge.  Salata se spală și se rupe fâșii, roșiile se taie felii. Se fierb ouăle tare și se lasă la răcit, apoi se taie sferturi. Într-un bol se amestecă toate ingredientele. Uleiul se amestecă cu oțet, sare, piper și se pune la final.

Cu avocado

Ingrediente: o conservă de ton mărunțit, 2 bucăți de avocado, 2 linguri ulei de sâmburi de struguri, o ceapă roșie,  câteva fire de mărar, o lingură suc de lămâie, sare, piper

Preparare: se taie avocado în două pe lungime și se scoate pulpa păstrând cojile intacte. Se stropește pulpa de avocado cu sucul de lămâie și se taie în cubulețe. Se adaugă tonul cu tot cu suc și se amesteca bine totul. La final se adauga ceapa și mărarul tocate mărunt. Se condimenteaza cu sare și piper după gust. Se umplu cojile de avocado cu salata de ton și se servește.

Cu paste

Ingrediente: 250 g paste fusilli, o cutie de ton bucăți, o lingură de capere, 100 g de măsline negre fără sâmburi, 50 g parmezan ras, 5-6 roșii cherry, sare si piper, 3 linguri ulei de masline, busuioc frunze

Preparare: se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurg şi se trec pe sub un jet de apă rece. Se amestecă apoi cu celelalte ingrediente, se potrivesc de sare și piper și se dă salata o oră la rece înainte de servire. Se ornează cu busuioc.

 

Comentarii