În imaginile care durează 37 de secunde se vede cum un bărbat se pregătește, sare cu parașuta din cel mai înalt punct al Catedralei Mântuirii Neamului și aterizează după 8 secunde.

Reprezentanții BOR spun că persoana care a efectuat saltul cu paraşuta a pătruns acolo în mod fraudulos, într-un sector foarte greu accesibil, după încheierea programului de lucru.

Menţionăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv şi fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest şantier. Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Naţională va solicita sprijinul autorităţilor competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective.

Departamentul de Coordonare a lucrărilor de şantier de la Catedrala Mântuirii Neamului:

Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor video, în care se pot observa detalii legate de evoluţia şantierului, se pare că întâmplarea a avut loc anul trecut. Totodată, Poliția Capitalei a precizat pentru Libertatea că nu a fost încă primită nicio sesizare.

Secvențele video postate inițial au devenit inaccesibile, dar imaginile au fost repostate pe YouTube.

Urmărește-ne pe Google News