MENIU CAUTĂ
03 Mar. 2013 16:13

Salvarea Alexiei este operaţia în SUA

Distribuie

Ochişorii fetiţei încă nu pricep pe deplin ce se întâmplă cu viaţa ei şi de ce lumea arată cum arată, mai ales când aceiaşi ochişori îi “joacă” în sus şi în jos, unul dintre semnele acelei boli perfide, cu nume amăgitor: opsoclonusmioclonus. Alexia Şerban, din Galaţi, s-a născut înainte de termen, la 7 luni, dar vreme de doi ani ritmul ei de creştere a fost unul normal. Brusc însă, din mai 2011, ochii au început să i se mişte haotic, în sus şi în jos, iar vorbirea i-a fost afectată.
“Era ca o legumă când a debutat boala. Trebuia s-o ducem în braţe, ea nemaiputând merge deloc”, ne-a spus mama copilei. A urmat odiseea găsirii cauzelor şi a diagnosticării corecte a maladiei. În România, medicii au pendulat între miozită virală, ataxie acută recurentă, până la neuroblastom cerebral. Dar toate analizele infirmau, pe rând, presupunerile doctorilor, în vreme ce Alexia se simţea tot mai rău.

Intervenţia costă 20.000 $

Părinţii micuţei au dus-o, în cele din urmă, la Clinica de pediatrie din Szeged, Ungaria, unde doctorii au concluzionat că Alexia suferă de opsoclonus-mioclonus, o boală autoimună rară, ce atacă celulele creierului şi se întâlneşte doar la un copil din zece milioane. Salvarea Alexiei poate veni însă doar de la o renumită clinică din SUA, specializată în maladia respectivă.
”Doar acolo puteam avea un diagnostic cert, dar şi posibilitatea de a face o operaţie ce ar salva- o pe fetiţa noastră. Ea urmează un tratament cu dexametazonă, care maschează simptomele bolii, dar peste 3 luni, când tratamentul se va opri, boala poate reveni şi mai în forţă”, ne-a mai spus mama Alexiei. Pentru asta însă au nevoie de 20.000 de dolari, sumă ce nu e la îndemâna familiei, oricâte eforturi ar face.
ATENŢIE! Noul număr de SMS la care poţi dona 2 euro este 8828 Numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected] libertatea.ro.
Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected]
Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii