MENIU CAUTĂ

Samsung retrage de pe piață Galaxy Note 7, din cauza bateriilor care explodează

Distribuie

Compania Samsung a anunțat vineri, în mod oficial, că a decis să oprească vânzările produsului Galaxy Note 7. Smartphone-ul a fost lansat la începutul lunii august, însă foarte mulți utilizatori s-au plâns că bateria telefonului a explodat atunci când gadgetul era pus la încărcat.

Compania sud-coreeană a anunțat, printr-un comunicat de presă, că noile dispozitive pentru telefoanele care au fost vândute deja vor fi pregătite în aproximativ două săptămâni. Totodată, clienții care au cumpărat deja produsul îl vor putea schimba cu unul nou.

Samsung a precizat și faptul că, dintr-un milion de telefoane deja vândute, doar 24 dintre ele aveau probleme la baterie.

Conform Samsung, telefonul este vândut, deja, în 10 țări, însă bateriile sunt fabricate de companii diferite, care nu aparțin gigantului sud-coreean, conform BBC.

Probleme pentru Samsung

Problemele celui mai nou produs al Samsung ar putea afecta puternic compania sud-coreeană, mai ales că rivala Apple se pregătește de lansarea noului iPhone.

Cu toate acestea, Samsung a anunțat că a oprit vânzările telefoanelor Galaxy Note 7 și va inspecta furnizorii de baterii.

Ce au raportat clienții

În ultimele zile, mai mulți utilizatori ai produsului au anunțat că bateria acestuia a luat foc sau a explodat în timpul încărcării.

Un utilizator al Youtube a postat, la 29 august, un filmuleț cu un telefon Galaxy Note 7 care avea carcasa arsă, iar ecranul era avariat.

Mai multe imagini au fost postate, la 30 august, și pe Kakao Story, o populară rețea de socializare din Coreea de Sud.

„Încă o explozie a unui galaxy Note 7. Era telefonul prietenului meu. Un angajat Samsung a verificat produsul, iar el se află în discuții cu Samsung pentru a primi despăgubiri. Ar trebui să folosiți încărcătorul original și să încărcați telefonul la distanță de locul în care vă aflați”, scria un utilizator pe rețeaua de socializare sud-coreeană.

Citește mai multe despre baterie, explozie și Samsung pe Libertatea.

Comentarii