Mergi direct la conținut »
VIDEO Samsung va testa mașini care se conduc singure în California. Apple face deja asta
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > VIDEO Samsung va testa mașini care se conduc singure în California. Apple face deja asta

VIDEO Samsung va testa mașini care se conduc singure în California. Apple face deja asta

Samsung va testa mașini autonome în California. Grupul sud-coreean a anunțat că a primit acceptul autorităților pentru a testa autoturisme care se conduc singure pe străzile statului american, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Anunțul vine după Apple a anunțat anterior că a primit un permis similar. De asemenea, Google testează deja de mai mulți ani mașini autonome.

Samsung a anunțat în luna mai că a primit acceptul autorităților din Coreea de Sud pentru a testa mașini autonome echipate cu senzori și sisteme software produse de către companie.

Samsung nu dorește să realizeze mașini autonome, ci să dezvolte algoritmi care pot conduce mașinile în condiții de vreme urâtă.

Într-o declarație pentru Reuters, Samsung nu a anunțat precis ce plănuiește să testeze în SUA, dar a afirmat că a cerut permisul ”în căutarea unui viitor mai inteligent și mai sigur pentru viitorul transporilor”.

Samsung a preluat anul trecut Harman Industries cu 8 miliarde de dolari, în încercarea de intra pe piața auto. Harman produce sisteme audio și de bord pentru mai mulți constructori auto.

Surprinzător, Samsung a produs mașini în Coreea de Sud, dar a vândut de mai mult timp divizia Samsung Motors către Renault. Aceasta se numește acum Renault Samsung Motors, iar Samsung mai deține 20% din acțiunile acesteia.

Apple voia până de curând să realizeze o mașină electrică autonomă, dar între timp a schimbat direcția și acum caută să realizeze un sistem inteligent care să fie apoi folosit în parteneriat cu producătorii auto tradiționali.

Close
Închide
  Close