Mergi direct la conținut »
Săptămâna de lucru are două zile în Venezuela. Care este motivul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Săptămâna de lucru are două zile în Venezuela. Care este motivul

Guvernul Venezuelei a anunțat o nouă măsură inedită. Angajații din sectorul public vor lucra doar două zile pe săptămână. Măsura este una temporară, iar în acest timp bugetarii vor lucra doar luni și marți, relatează BBC News.

Guvernul din Venezuela a luat această decizie pentru a face față crizei energetice. Țara se confruntă cu o secetă puternică, care a redus dramatic nivelul apei de la barajul principalei hidrocentrale a țării.

Astfel, vicepreședintele țării, Aristobulo Isturiz, a anunțat că bugetarii ar trebui să se ducă la serviciu doar în zilele de luni și marți, până când criza se va încheia. Decizia afectează peste două milioane de angajați din Venezuela. Anterior, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat că bugetarii vor avea libere zilele de vineri, în perioada aprilie-mai, pentru a reduce consumul de energie.

Guvernul de la Caracas a adoptat mai multe măsuri pentru a face față crizei care devine din ce în ce mai gravă. În februarie, programul centrelor comerciale a fost redus. Ulterior, guvernul a anunțat că modifică fusul orar, iar săptămâna trecută a anunțat raționalizarea consumului de electricitate.

Citește și:

Close
Închide
  Close