Mergi direct la conținut »
Şapte bărbaţi din Galați, reţinuţi pentru infracţiuni informatice pe site-uri de vânzări active în SUA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Şapte bărbaţi din Galați, reţinuţi pentru infracţiuni informatice pe site-uri de vânzări active în SUA

Şapte bărbaţi din Galați, reţinuţi pentru infracţiuni informatice pe site-uri de vânzări active în SUA

Şapte bărbaţi, din judeţele Galaţi şi Teleorman, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceștia sunt bănuiți de comiterea de infracţiuni informatice pe site-urile de vânzări active pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, iar prejudiciul creat prin comiterea faptelor fiind de peste 470.000 de dolari.

Din cercetări a reieşit că gruparea infracţională s-ar fi format încă din cursul anului 2014 şi, până în prezent, ar fi acţionat în scopul comiterii de infracţiuni informatice – inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii de tranzacţii on-line, privind vânzarea-cumpărarea unor bunuri.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice, potrivit Agerpres. Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, din judeţele Galaţi şi Teleorman, au fost reţinuţi 24 de ore, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi fals informatic. Ei urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citește și

PAH spune că „politicienii trebuie să-și asume, de când candidează, că viața lor și a membrilor familiei nu le mai aparține”. Editorial despre subiectul adopției făcute de Dăncilă

 

 

 

Close
Închide
  Close