Mergi direct la conținut »
Dosarul violențelor de la protestul din 10 august | Șapte protestatari au fost trimiși în judecată pentru agresarea jandarmilor
Ştiri Libertatea > Ştiri > Dosarul violențelor de la protestul din 10 august | Șapte protestatari au fost trimiși în judecată pentru agresarea jandarmilor

Dosarul violențelor de la protestul din 10 august | Șapte protestatari au fost trimiși în judecată pentru agresarea jandarmilor

Parchetul Tribunalului Bucureşti i-a trimis în judecată, joi, pe şapte protestatari care ar fi agresat doi jandarmi la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, dosarul urmând să fie judecat de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

În dosarul privind infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme), uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, pe 29 noiembrie 2018, trimiterea în judecată a şapte inculpaţi.

Au tras două focuri cu arma furată

Procurorii arată, în rechizitoriu, că pe 10 august 2018, în timp ce se aflau în public, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul protestului, cinci dintre inculpaţi, alături de alte persoane, au agresat doi subofiţeri de jandarmi aflaţi în misiune, aplicându-le lovituri cu pumnii şi picioarele.

„Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanelor vătămate, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.

În împrejurările descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vătămate arma din dotare cu încărcătorul aferent. A doua zi, acesta a mers împreună cu un alt inculpat, pe un teren situat în apropierea localităţii Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde au executat două focuri de armă”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Drapele de Centenar de 125.300 de lei. Primăria Sectorului 1 împarte asociațiilor de proprietari 1.400 de steaguri

Close
Închide
  Close