De Adrian Ilie,

Lăcustele au devastat păşuni ce acoperă o suprafaţă de 2.500 de hectare din provincia centrală Nuoro, între micile localităţi Ottana şi Orani. „Pur şi simplu păşim peste un covor de lăcuste”, au transmis într-un comunicat reprezentanţii asociaţiei Coldiretti.

Lăcustele sunt adeseori întâlnite în Sardinia în timpul lunilor de vară, însă fermierii şi agricultorii locali spun că aceasta este cea mai gravă invazie observată după Al Doilea Război Mondial, iar fenomenul a fost cauzat în principal de tiparele neobişnuite ale climei din ultimii doi ani.

„Am avut secetă în 2017 şi multă ploaie în 2018, formând climatul ideal pentru ca lăcustele să iasă din pârloage şi să se mute apoi pe terenurile cultivate pentru a se hrăni”, a declarat Michele Arbau, reprezentant al asociaţiei Coldiretti Sardinia.

„Nu putem să facem nimic în acest an”, a dezvăluit el pentru Reuters, adăugând că există riscul unor invazii de lăcuste şi mai grave în 2020, dacă nu vor fi luate imediat măsuri preventive.

Michele Arbau a mai spus că este imposibil de estimat costurile acestei invazii de lăcuste până la finalizarea sezonului agricol.

Citește și:Plajele din Sardinia sunt în pericol din cauza turiștilor care iau nisip drept amintire

Ilie Năstase i-a dezvăluit porecla lui Țiriac: „Așa îi zic copiii mei”
GSP.RO

Ilie Năstase i-a dezvăluit porecla lui Țiriac: „Așa îi zic copiii mei”

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală