Mergi direct la conținut »
Scandalul dezinfectanților. Dacian Cioloș trimite Corpul de control să facă verificări
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Scandalul dezinfectanților. Dacian Cioloș trimite Corpul de control să facă verificări

Scandalul dezinfectanților. Dacian Cioloș trimite Corpul de control să facă verificări

Premierul Dacian Cioloș a trimis Corpul de control să efectueze două controale majore la Ministerul Sănătății, în scandalul dezinfectanților diluați din spitale.

Astfel, în urma unui control se va verifica modul în care Ministerul a controlat dezinfectanții Hexi Pharma, iar al doilea va fi la comisia de biocid a ministerului.

Cele două controale vin pe fondul îndoielilor exprimate de medici, ziariști și membri ai societății civile față de modul în care Ministerul Sănătații a gestionat criza dezinfectanților.

Pe de altă parte, Dacian Cioloş a declarat vineri că în acest moment nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, precizând că este interesat de găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute în sănătate şi „scoaterea la lumină a altora care eventual se pot isca”.

„Este, cred, a treia situaţie de criză care apare de când am eu acest mandat şi vreau să fie foarte clar, sunt lucruri care vin din spate, sunt lucruri care arată disfuncţionalităţi în sistemul de sănătate. M-am uitat chiar astăzi de dimineaţă (vineri-n.r.), cred că în ultimii şase sau şapte ani am avut cel puţin zece miniştri la Sănătate care s-au succedat. E clar că în astfel de situaţii n-ai cum să faci o reformă. Pe mine mă interesează acum, în primul rând, să găsim soluţii la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de aceşti dezinfectanţi”, a spus Cioloş.

Premierul a explicat că nu exclude nicio măsură, dar în prezent nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii.

Citește și: Scandalul dezinfectanților intră oficial în anchetă | Parchetul General va stabili dacă viața pacienților a fost pusă în pericol

Citește și: Dosarul Colectiv | Nereguli găsite în documentele oficiale după verificările Corpului de Control al Guvernului

Close
Închide
  Close