De Andreea Radu,

„Moţiunea! Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică. Alături de PNL şi PMP, USR, dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis”, a scris Băsescu pe Facebook.

Ce va fi joi la votul pentru moţiune? Previzibilă este o cădere a guvernului.

Traian Băsescu:

Fostul președinte spune că „va fi ziua lui Şică Mandolină şi a lui Iohannis”, care „se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic”.

În realitate marele câştigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal, ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porţile nogocierii pentru punerea sub control a PSD – ului.

Fostul președinte al României:

„Preşedintele Iohannis va chema la consultări partidele, dar obligaţia lui este ca la ora aceasta să ştie numele viitorului premier. Iar dacă cineva crede că Preşedintele Iohanis îl are în minte pe Ludovic Orban, se înşală. Orban trebuie să stea la rând pentru că înaintea lui ar fi Predoiu…”, mai scrie Traian Băsescu.

Scenarii sunt multe, spune președintele onorific al PMP, care enumeră câteva scenarii posibile pentru ziua moțiunii de cenzură:
„-Guvernul cade
– Ponta iese întărit din această moţiune şi cu aliura de lider al stângii ;
– Ludovic Orban nu va fi desemnat premier ;
– Primul guvern nu trece de votul Parlamentului ;
– Al doilea guvern nu va fi niciodata supus votului pentru că Parlamentul nu-l va programa ;
– Nu se vor îndeplini condiţiile Constituţionale pentru declanşarea alegerilor anticipate ;
– Doamna Dăncilă rămâne premier interimar până după alegerile prezidenţiale .
Iar dacă PNL vrea să se decredibilizeze acum, va face o alianţă de guvernare cu Ponta, Tăriceanu şi Hunor”.

Cine pierde şi cine câştigă politic din acest exerciţiu democratic ?

Băsescu se întreabă:
Citeşte şi:

Cât de mult se trăiește la tine în județ? Diferența speranței de viață dintre Vâlcea și Satu Mare este de șapte ani, în extrema României se trăiește cât în Bangladesh!

Gheorghe Dincă e deținut protejat la Jilava. ”Monstrul din Caracal” stă singur într-un salon al penitenciarului-spital pentru a fi ferit de furia deținuților

Rămășițele fostei platforme industriale RAFO se vând pe OLX. Un teren din fostul combinat Carom, scos la licitație cu 4,5 milioane de euro

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat