Mergi direct la conținut »
Școala 124 din București, distrusă de un incendiu puternic. Instituția nu avea aviz ISU - VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Școala 124 din București, distrusă de un incendiu puternic. Instituția nu avea aviz ISU - VIDEO

Școala 124 din București, distrusă de un incendiu puternic. Instituția nu avea aviz ISU – VIDEO

Școala 124 din București a ars în noaptea de duminică spre luni. Din fericire, în incendiu nu a fost rănită nici o persoană, dar pagubele sunt însemnate. Elevii nu se întorc luni la școală, pentru că sunt Rusaliile și este zi liberă. Incendiul a pornit în jurul orei 3, și timp de câteva ore, pompierii s-au luptat cu flăcările. Ulterior, reprezentanții ISU București au anunțat că instituția nu avea aviz de funcționare. Totodat, reprezentanții Inspectatoratului Școlar al Municipiului București au anunțat că cei aproximativ 750 de elevi ai școlii 124 vor fi redistribuiți către alte trei școli din apropiere.

De Mihai Niculescu,

UPDATE 9.20: Elevii școlii 124 vor fi relocați către alte trei școli aflate în apropiere, în urma incendiului. Reprezentatul Inspectoratului Școlar București a anunțat că anul şcolar şi examenele naţionale nu vor fi afectate, dar şi că documentele şcolare au fost salvate din incendiu.

UPDATE 9.00:  Școala 124 din București nu avea aviz ISU, au anunțat reprezentanții ISUBIF. Mai precis, în anul 2001, pentru instituţia de învăţământ respectivă a fost emis aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare şi refuncţionalizare şcoală generală. Până la momentul actual, şcoala nu a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu.

Potrivit sursei citate, incendiul a cuprins acoperișul clădirii.  S-a intervenit cu 20 de autospeciale de stingere, 3 autoscări, un echipaj de descarcerare şi echipaje SMURD, pompierii acţionând perimetral prin intermediul autoscărilor cu linii de furtun. S-a lucrat la decopertarea acoperişului pentru crearea accesului către focarele de incendiu, mai anunță reprezentanții ISUBIF.

„Incendiul a fost anunţat în dispeceratul ISU Bucureşti-Ilfov de către locatarii din blocurile învecinate. Au fost mai multe apeluri succesive, primul fiind preluat de dispeceri la ora 3,14. Nu au fost persoane surprinse de incendiu sau victime”, au precizat reprezentanţii ISUBIF.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

Oficialii ISUBIF au menţionat că o parte din acoperişul clădirii s-a prăbuşit, fiind afectată structura din lemn a acestuia. Clădirea are regim de înălţime – parter, pompierii acţionând numai din exterior având în vedere pericolul de prăbuşire a acoperişului.


Școala 124 din Capitală a ars în cursul nopții de duminică spre luni la instituția de învățământ din București, situată în sectorul 5, pe strada Mărgeanului. Incendiul a izbucnit la acoperișul clădirii, a cuprins inițial o suprafață de 500 de metri pătrați apoi s-a extins.

Clădirea are un singur etaj. Pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale, trei autoscări, echipaje de descarcerare și echipaje SMURD și au izolat suprafața afectată, arată DIGI24.

În jurul orei 6.00, incendiul a fost localizat și izolat, dar jumătate din acoperișul clădirii s-a prăbușit. Focul a fost întreținut de materialele acoperișului, structură de lemn învelită cu tablă. Pompierii au avut dificultăți și din cauza faptului că la hidranții din zonă nu exista presiune la apă, iar mașinile parcate în zonă au au îngreunat accesul autospecialelor pompierilor. Școala fusese renovată recent, dar structura de lemn fusese păstrată.


Români arestați în Franța după ce și-au vândut fiica pentru 10.000 de euro și și-au dus alți copii la cerșit


Foto și video: ISU București-Ilfov

Close
Închide
  Close